Aceasta reteta am vazut-o pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut tare mult, astfel ca am facut si eu prajitura. Foarte buna, foarte pufoasa, cu textura umeda, cu aroma de cafea, o prajitura simpla, rapida si foarte buna.
-320 g zahar
-200 g unt
-6 oua
-260 g faina
-1 plic praf de copt Dr. Oetker
-1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
-2 linguri ness (am pus cafea instant DonCafe Selected)
-100 ml lapte
-1 fiola esenta vanilie/1 plic zahar vanilat
Glazura:
-50 g unt
-6 linguri zahar
-6 linguri lapte
-5 linguri cacao
-1 lingura ness
Pentru decor:
-200 ml smantana dulce pt. frisca (am folosit Sanlacta)
-cateva capsuni
In plus, pentru ca mi-a ramas un bol de glazura oglinda de la tortul mamel, glazura care intre timp s-a transformat intr-o crema delicioasa, am pus cate o lingurita pe fiecare cub de prajitura.
asa arata untul amestecat cu zaharul si ouale,
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 35 minute. (Aici fiecare isi cunoaste cuptorul. Laura spunea ca se coace 20-25 minute insa eu am tinut-o mai mult pentru ca dupa 25 de minute era departe de a fi coapta. Se face testul cu scobitoarea pentru siguranta.)
asa arata prajitura coapta
Punem intr-un vas untul taiat in cubulete mici, zaharul, laptele, ness-ul si cacaoa. Le topim la foc mic iar cand consistenta incepe sa devina usor cremoasa, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca pana ajunge calduta. O turnam pe prajitura si o intindem cu o paleta. Glazura mea a fost destul de lichida si a insiropat usor blatul.
Dupa ce s-a racit prajitura, se taie in cuburi cu un cutit bine ascutit. Se taie destul de greu pentru ca e foarte pufoasa. Dupa cum spuneam mai sus, pe fiecare cub am pus o lingurita din glazura oglinda, transformata intr-o crema delicioasa.
Am ornat cu frisca si capsuni.
Ce bine arata.Chiar daca sunt satula de prajituri ,mi-ai facut pofta cu negresa.
RăspundețiȘtergereQue cosa tan deliciosa.
RăspundețiȘtergereSaludos
Arata bestial!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine !!
RăspundețiȘtergereHristos a inviat!!
Cristina,látom lesz megint mit sütnöm,nagyon tetszik a kávés csokis sütemény,nagyon finom lehet!!!szeretem ami egyszerű,és gyors,kevés időm van.
RăspundețiȘtergereAm copt astazi aceasta prajitura pentru logodnicul meu care este de nationalitate engleza si adora prajiturile cu fructe si cafea, dar niciodata nu a mancat facute "in casa", doar din comert!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta! :)
Draga "Anonim", multumesc pentru vizita. Ma bucur ca ti-a placut prajitura.
RăspundețiȘtergereRapida si delicioasa! :)
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa, pup.