marți, 5 aprilie 2011

Urzici cu usturoi si lapte


Daca tot am fost sambata la padure am cules si o plasa de urzici. Nu-mi mai simteam degetele de la mana dreapta :)  dar ce mai conteaza? Am petrecut o zi in natura, ne-am distrat, ne-am simtit bine. 
Sambata seara am preparat si urzicile, care se fac foarte usor si in foarte multe feluri. In perioada aceasta e bine sa consumam cat mai multe urzici, spanac, "buruieni". :) Urzicile sunt o sursa bogata de fier, au proprietati tonice, antioxidante, detoxifiante. 
Mie nu-mi plac decat facute cu lapte, la fel cum gatesc si spanacul.

-1 plasa de urzici :) (nu le-am cantarit dar cred ca era mai mult de 500 g)
-500 ml lapte
-3 linguri faina
-2 linguri ulei
-2 bucati usturoi (se poate si mai mult)
-sare dupa gust


Urzicile se oparesc ( eu le-am fiert vreo 5 minute).
Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi dupa ce s-au racit se toaca marunt. (Eu le-am tocat cu mixerul vertical).


Din ulei, faina, lapte se face un sos bechamell, in care se pune spanacul, usturoiul zdrobit si sarea dupa gust. Se fierbe 5 minute amestecand in continuu sa nu se prinda. Se serveste cu ochiuri, snitele, chiftele, etc.




6 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.