Pentru ca mi s-a intamplat sa imi spuna mai multe persoane ca nu le iese niciodata blatul de tort, m-am gandit sa postez pas cu pas o reteta de baza pe care o folosesc eu. Am mai multe variante de blat si pe rand am sa le postez pe toate.
-6 oua
-2 linguri ulei
-1 lingura apa rece
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-1 plic praf de copt
Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri.
Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.
Turnam
compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt
si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece
testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.
Blatul il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot. Apoi se poate taia in doua sau trei foi.
A piskóta tökéletes,ezt használom tortatésztának.Húsvétkor próbálkozom.
RăspundețiȘtergere