duminică, 8 noiembrie 2009

Prajitura "Milch Schnitte"


E o prajitura care ar trebui pusa la dezastre, pentru ca aspectul ei lasa mult de dorit. Gustul insa e de nota 10*. M-am inspirat de pe blogul Laurei insa nu am respectat reteta in totalitate.  Am sa pun asadar reteta facuta de mine.
Blatul:
-6 oua
-2 linguri apa
-1 lingura ulei
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-3 linguri cacao
-1 plic praf de copt

Crema:
-400 ml frisca lichida (Meegle)
-350 g lapte condensat (al meu a fost putin mai mult, aproape 400 g. Multumesc Monica!)
-1 1/2 plic gelatina (eu am pus doar un plic dar crema a iesit prea moale asa ca trebuie pus un plic si jumatate)
-50 ml lapte
Nota: reteta prevede si 2 linguri miere de albine insa eu n-am pus pentru ca laptele condensat a fost foarte dulce.

Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se bat cu mixerul,  se bat albusurile spuma tare, peste galbenuruile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma, se coace in tava tapetata cu hartie de copt.



Dupa ce se raceste, se taie blatul in doua. Eu n-am asteptat sa se raceasca de tot pentru ca eram foarte grabita. Mare greseala. Blaturile se insiropeaza. Eu am facut un sirop din apa, zahar si esenta de rom, dar se poate si cu sirop de zahar ars.



Crema se prepara astfel:
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml lapte. Dupa ce s-a umflat, se dizolva si se amesteca cu laptele condensat. Frisca se bate foarte bine, apoi se adauga laptele condensat cu gelatina. Se pune crema in frigider pentru aproximativ o ora, timp in care se mai amesteca din cand in cand ca sa nu se intareasca de tot. La mine n-a fost cazul, pentru ca n-am pus suficienta gelatina.


Se pune intreaga cantitate de crema peste primul blat si se acopera cu cel de-al doilea blat.


Desi reteta originala nu prevede glazura, eu am topit o ciocolata amaruie si am glazurat prajitura.


sectiunea




4 comentarii:

  1. lasa ca si mie imi iasa multe dezastre gustoase, arata f bine....! sunt atatea retete pe care vreau sa le fca...dar le tot evit, ca cica vrem dieta:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, esti draguta. Am sa repet prajitura, pentru ca nu vreau sa ramana la dezastre.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am pus si eu ochii pe Milch Schnitte. De-abia astept s-o fac. O sa respect reteta litera cu litera, inclusiv reteta de lapte condensat. Sper sa iasa. Daca nu mai zic nimic despre asta, sa stii ca dezastrul meu a fost mare si sunt suparata. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina, vezi ca am mai facut-o odata, Milch Schnite II si e mai reusita varianta aceea.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.