Ieri am primit o galetusa cu mure de cultura mari si frumoase, din care azi voi face iarasi un cheesecake la cererea lui Alex, dar am facut si o tarta. Ma rog, initial s-a vrut a fi un clafoutis insa am mixat prea mult ingredientele si compozitia a devenit prea spumoasa, astfel ca partea de jos arata ca un clafoutis insa partea superioara arata mai mult ca un pandispan. Asa ca i-am spus in final tarta cu mure. :D Foarte buna si aromata si daca murele n-ar avea samburii aceia suparatori, ar fi chiar perfecta. Oricum merge foarte bine la cafeaua de dimineata.
Ingrediente:
-3 oua
-100 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-100 ml frisca lichida
-200 ml lapte
- 130 g faina
-300 g mure
Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, pana se spumeaza si isi dubleaza
volumul. Se adauga faina, laptele si frisca si se mixeaza in
continuare. Se toarna tot amestecul intr-o tava termorezistenta unsa cu
unt . Se pun fructele si se da tava in cuptorul preincalzit. Se coace
prajitura 30 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu
zahar.
Cat de bine arata!
RăspundețiȘtergere