miercuri, 13 august 2014

Placinta cu praz (alta reteta)


Placintele si tartele de acest gen sunt tare pe placul lui Alex, astfel ca le pregatesc de cate ori am ocazia sau imi cere el. De aceasta data am primit de la o prietena o legatura mare de praz proaspat si bio chiar din gradina ei si am pregatit o placinta cu umplutura de praz si cascaval, o combinatie delicioasa. Alte retete cu praz gasiti aici si aici.
Crusta:
-500 g faina
-200 g unt
-1 ou
-1 lingurita sare
-3 linguri lapte rece

Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.

-o legatura mare de praz (cam 1 kg)
-200 gcascaval
 -3 oua
-200 g smantana
-sare,piper
-3 linguri ulei
-1 galbenus pentru unsa placinta
-1 lingura pesmet

 Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari,se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper.
Se bat ouale, se adauga cascavalul ras si smantana si se amesteca cu prazul calit.
Aluatul se imparte in doua bucati, cam 1/3 si 2/3.
Bucata mai mare se intinde intr-o forma de tort detasabila astfel incat sa acopere si marginea formei. Peste aluat se presara o lingura pesmet care are rolul de a absorbi umezeala compozitiei.
Se pune umplutura iar cu restul de aluat se acopea placinta. Se unge cu galbenus de ou si se coace placinta pana se rumeneste.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.