Urda este cea mai slaba branza, deoarece este facuta din zerul ramas dupa prepararea casului. De aceea poate fi folosita cu succes si de catre cei care tin dieta Dukan.
Aceasta prajitura se poate consuma (cu moderatie totusi, deoarece contine si tolerate) incepand din Croaziera, in zilele PP, PL daca se eimina visinele si se inlocuiesc cu goji, dar si in Consilidare si Stabilizare definitiva.
Blat:
-3 oua
-1 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
-2 linguri cu varf tarate de ovaz fin macinate
-1 iaurt activia 0,1 %
-3 linguri indulcitor pudra Clio
-1 praf de copt
Pentru
blat, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam indulcitorul,
galbenusurile si iaurtul activia. Amestecam bine cu mixerul, apoi lasam
mixerul deoparte si adaugam prafurile (praful de budinca amestecat cu
tarate si praf de copt). Amestecam cu o paleta sau o lingura usor, avand
grija sa nu se lase compozitia. Turnam amestecul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem blatul aproximativ
25-30 minute.Dupa ce s-a racit in taiem in doua foi pe cat se poate de egale. :D
Crema:
-500 g urda
-250 g iaurt grecesc 0.2%
-1 plic gelatina
-esenta de lamaie
-4 linguri indulcitor pudra Clio
+
- visine optional
Se
hidrateaza gelatina in putin lapte degresat. Intr-un bol se amesteca urda cu, iaurtul si indulcitorul. Se adauga esenta de
vanilie sau de lamaie. Gelatina se topeste avand grija sa nu fiarba
pentru a nu-si pierde proprietatile si se toarna in crema de branza. Se
amesteca,sa rezulte o crema omogena.
In
tava in care am copt blatul punem folie alimentara, apoi punem prima
foaie de blat. Punem jumatate din crema, peste care punem din loc in loc
visine fara samburi. Puteti renunta la visine si le puteti inlocui cu
goji daca nu ati ajuns la consolidare. Se pune restul de crema, apoi a
doua foaie de blat si se acopera cu folie alimentara. Se pune tava in
frigider minim doua ore sa se intareasca crema, dupa care se poate
felia. Un deliciu absolut!
ma sei davvero bravissima con i dolci..
RăspundețiȘtergerequesto è straordinario.
Volevo sapere al posto della crusca se posso usare la farina e la quantità!!
Grazie e buona giornata.
inco