Ingrediente:
-3 oua
-3 linguri indulcitor Stevia
-1 cutie iaurt activia 0.1%
-1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
-3 linguri tarate de ovaz macinate fin
-esenta de lamaie
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita mac
Crema:
-1 ou
-1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
-3 linguri indulcitor pudra Clio/Stevia
-400 ml lapte 0.1%
-1 plic gelatina Dr.Oetker
-coaja de lamaie
-zeama de la o jumatate de lamaie
-1 lingurita mac
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in
continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi
galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu
taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga
esenta si coaja de lamaie si macul. Se toarna compozitia in tava de briose tapetata
cu hartie de copt si se coc briosele aproximativ 25 minute la foc mic in
cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a racit, se taie in doua foi.
Gelatina se hidrateaza in putin lapte. Albusul de ou se bate spuma. Galbenusul se amesteca cu indulcitorul, praful de
budinca, coaja de lamaie, macul si laptele. Se fierbe crema pana se ingroasa,
amestecand in continuu. Cand e fiarta, se ia de pe foc si se adauga
gelatina hidratata si zeama de lamaie. Se amesteca bine, apoi se adauga
albusurile batute spuma. Se lasa crema sa se racoreasca, apoi se pune intr-un posh si se spriteaza peste briose.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.