Se poate consuma incepand din croaziera, in zilele PL.
Ingrediente:
-1 varza (1 kg)
-sare, piper,
-putina apa
-1 lingurita ulei de masline
Foi de placinta:
-2 oua
-1 albus de ou
-1 cutie activia 0
-sare
-2 linguri tarate de grau
-4 linguri tarate de ovaz
-1 pliculet drojdie uscata
Varza
se taie ca si pentru salata, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa
se inmoaie. Se pune apoi vazul pe foc, se adauga putina apa, cam 150
ml, sare daca mai e nevoie si uleiul de masline. Se acopera cu un capac
sa fiarba innabusit pana se inmoaie putin varza, apoi se ia capacul si
se mai lasa sa fiarba pana se evapora apa. Se amesteca cu o lingura de
lemn, avand grija sa nu se prinda, se adauga piper (mult piper ca e mai
buna asa :) ).
Pentru
aluatul de placinta, se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga
apoi galbenusurile si iaurtul, se mixeaza, dupa care se lasa mixerul si
se adauga taratele de grau si ovaz. Jumatate din compozitie se toarna
intr0un vas termorezistent, pe care in prealabil l-am uns cu un servetel
cu foarte putin ulei de masline. Se coace blatul timp de 10 minute,
dupa care se scoate tava, se pune varza si restul de compozitie si se
coace placinta aproximativ 30 minute. Se lasa sa se raceasca, dupa care
se poate taia.
Delicioasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.