Mai mult mulatra decat negresa :), ca n-am pus suficient de multa cacao. Mi s-au parut suficiente 3 linguri, dar se pare ca n-au fost destule. Foarte buna oricum, cu blat pufos, textura usor umeda si aroma discreta de cafea.
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana faina- 1 cana de lapte
- 1 cana de ulei
- 5 oua
- 3 linguri de cacao
-1 lingurita cafea instant
- un plic de zahar vanilinat
- un plic de praf de copt
- 3 linguri dulceata de visine
- un plic de praf de copt
- 3 linguri dulceata de visine
Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, cafeaua apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana.
Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt, dulceata de visine si in final albusurile batute spuma.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri. Pe fiecare patrat se spriteaza crema ganache de ciocolata.Crema:
-100 g ciocolata amaruie
- 1 lingurita cafea instant
-300 ml frisca
In 100 ml frisca punem ciocolata rupta bucatele si o topim pe baie de aburi, apoi lasam la rece.
Dupa ce prajitura e gata si crema e rece, batem crema de ciocolata cu mixerul si adaugam restul de frisca. Batem pana se intareste crema.
Ce delicioase!!! Imi plac la nebunie prajiturelele ciocolatoase!!! Pup!
RăspundețiȘtergereArata super!
RăspundețiȘtergeredesi nu-s inebunita dupa chestii cu cioco/cacao, trebuie sa zic ca arata tare bine, as manca si eu:) mai ai?:))
RăspundețiȘtergereApetisanta "mulatra" ta! Cred ca e si foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta. Pup si eu.
RăspundețiȘtergereMultumesc Craita.
RăspundețiȘtergereJust me, mai am, sigur. Ai vazut ce multe mi-au iesit! Te astept.
RăspundețiȘtergereMultumesc Alexandrina.
RăspundețiȘtergereMmm...ce bine arata!
RăspundețiȘtergerece perfect e motul de crema!!!
RăspundețiȘtergereO fi ea mulatra, da' mie tot imi ploua-n gura de bine ce arata! :)
RăspundețiȘtergereCea mai buna de departe printre deliciile cu ciocolata pentru noi.
RăspundețiȘtergereBune tare.Ador ciocolata.Pup!
RăspundețiȘtergerefoarte frumoase. Si foarte bune. Imiplace in mod special motul :)
RăspundețiȘtergerearata bestial!
RăspundețiȘtergereDelicioasaaaaaa!!!
RăspundețiȘtergereCe elegante si desigur delicioase... m-a dus cu gandul la amandine...macar una as manca si eu si asta cu mare placere!
RăspundețiȘtergerePupici si o saptamana minunata!!!
Foarte apetisanta! Imi plac negresele muult!
RăspundețiȘtergereMultumesc Lady.
RăspundețiȘtergereMitinita, motul e tot farmecul. ;)
RăspundețiȘtergereOana, mulatra e ca n-am pus suficienta cacao. Altfel era negresa 100%. :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Dan si ionela.
RăspundețiȘtergereDia, si eu sunt fan ciocolata. Pupicei.
RăspundețiȘtergereMultumesc Brandusa. Si mie imi place motul.
RăspundețiȘtergereRebeca, Oana, multumesc pentru vizita si pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereMultumesc Petronela. Chiar seamana cu amandinele, doar ca nu le-am pus crema. Data viitoare. ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina. Si mie imi plac, drept dovada am destul de multe negrese pe blog.
RăspundețiȘtergeresigur e o prajitura delicioasa.arata tare bine.pupici
RăspundețiȘtergereO mulatra si pentru mineeeee!!!!...Ca nu mai pot de poftaaa....pup
RăspundețiȘtergere