Prima mea postare pe acest blog a fost un tort de mere. Zilele acestea blogul meu a implinit venerabila varsta de 2 ani. :) Si azi am facut tot un tort de mere, diferit insa, pentru ca are putin si din tortul meu preferat, cel cu crema de zahar ars. Super combinatie! Un tort bun si racoros pe care il impart cu mare drag cu voi toti cititorii mei.
-5 mere
-8-10 linguri zahar
-putin unt
-scortisoara
Crema caramel:
-5 oua
-5 linguri zahar
-1 pliculet zahar vanilat
-500 ml lapte
Blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina
Pt. ornat:
-300 g frisca
-50 g ciocolata amaruie
Caramelizam cele 8 linguri de zahar si tapetam cu acest caramel cratita.( Folosim aceeasi cratita veche si uzata, dar pe care nu ne induram s-o aruncam pentru ca nu-i asa, e buna si ea la ceva. : La facut creme de zahar ars. ;) )Lasam sa se raceasca pana cand caramelul incepe sa pocneasca. Curatam merele si le taiem in sferturi, apoi asezam merele in cratita. Peste mere punem bucatele de unt si presaram cu scortisoara. Dam cratita la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp pregatim crema. Batem ouale cu zaharul, vanilia si laptele si turnam peste mere. Lasam 30-35 minute in cuptor. Cu 5 minute inainte de a fi gata crema, pregatim blatul.
Separam ouale. Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si batem pana se topeste. Adaugam galbenusurile si amestecam, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Turnam compozitia peste crema caramel si coacem 20-25 minute.
E bine sa verificam cu o scobitoare. Lasam sa se raceasca in cratita, apoi rasturnam tortul si ornam dupa preferinta.Eu am facut tortul aseara si am ornat azi dimineata.
La multi ani blogului tau iat tie numai bine sa ne mai poti posta multe, multe retete.Foarte fain tortul.
RăspundețiȘtergerePupic lui Alex.
Ce deliciu!!!Imi place la nebunie tortul de mere!Pup!
RăspundețiȘtergereVai,vai vai....ce minunatie de tort,si de cati ani n-am facut...sigur zilele viitoare il voi face! Vazand pozele tale mi-a venit o Poftaaaaa da cu p mare...mere caramelate si frisca...mmmmm.Multumesc ca mi-ai amintit de reteta asta!
RăspundețiȘtergerePupici si o dumineca minunata!!!
Ma vrajit tortul tau si am uitat sa-ti urez lunga continuitate blogului tau si la cat mai multe retete minunate!!!Pupici!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Micul. Pupici si tie.
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta. Te pup.
RăspundețiȘtergerePetronela, multumesc pentru aprecieri si pntru urari. O zi frumoasa si tie.
RăspundețiȘtergerela multi ani lui "Blogulica" si tie!ador tortrile cu crema de zahar ars.am sa incerc si varianta cu mere.pupici
RăspundețiȘtergerearata prea bine ..asa ca mi am permis sa fur reteta :)):D:*
RăspundețiȘtergereLa cat mai multi ani de blogerit, draga mea. Tortul e minunat!
RăspundețiȘtergereDelicios arata!!!!.. La multi ani blogului si la cat mai multe postari delicioase!
RăspundețiȘtergereVai de capul meu,cum arata felia aia!!!!imi ploua in gura!!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani si multe postari!
O saptamana linistita iti doresc!
La multi ani blogului si proprietarei .Asteptam cu mare nerabdare minunatele si apetisantele tale retete.Mersi pentru felia de tort...a fost delicioasa(chiar si asa doar virtual).Te pup.
RăspundețiȘtergereFelicitari Cristina! La cat mai multe aniversari! Tortul arata minunat, de felie nu mai zic nimik, imi ploua in gura! Pup
RăspundețiȘtergereacum il fac pentru sora mea,e ziua ei ,sper sa-mi iasa ca aici
RăspundețiȘtergere