O prajitura simpla, pufoasa, de sezon.
-3 oua
-10 linguri zahar
-7 linguri ulei
-un pahar de lapte (200 ml)
-14 - 15 linguri faina (depinde cat de gros iese aluatul, trebuie sa fie de consistenta aluatului de briose)
-1 praf de copt
-vanilie, coaja de lamaie
-500 g prune
Se bat ouale cu zaharul, uleiul, laptele, aromele, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza deasupra prunele taiate pe jumatate, se coace la foc mic in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute.
Se pudreaza cu zahar si scortisoara. Dar cum ai mei nu agreaza scortisoara, am pudrat doar portia mea cu scortisoara.
O mentiune, am facut aceasta prajitura si cu sana/iaurt in loc de lapte si e mai buna asa.
unde putem citi reteta
RăspundețiȘtergereAm ajuns in timp util asa ca nu poti sa ma refuzi!Delicioa!
RăspundețiȘtergeredar cate oua?
RăspundețiȘtergereMirela, am pus si reteta. Uneori n-am timp sa scriu si pun doar pozele, apoi revin cu reteta.
RăspundețiȘtergereTeo, sigur ca nu te refuz.
RăspundețiȘtergereAnonim, am corectat. Multumesc pentru atentionare.
RăspundețiȘtergere