O prajitura arhicunoscuta (apropo, nu cred ca exista cineva care sa nu fi facut aceasta prajitura, sa nu fi mancat sau macar sa nu fi auzit de ea).
Cremoasa, ciocolatoasa, delicioasa, ideala langa o cafea. Va servesc si pe voi. :)
Blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 plic creme Ole de ciocolata
Separam ouale si batem spuma albuusurile. Adaugam zaharul si batem in continuare pana cabd acesta se topeste. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana le incorporam. Apoi adaugam praful de creme Ole si amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul pana trece testul scobitoarei.
Crema:
-220 ml lapte
-1 plic creme Ole de vanilie
-300 ml frisca lichida
Amestecam laptele cu frisca si praful de crema si batem cu mixerul pana rezulta o crema pufoasa.
Peste blat punem toata crema si nivelam. Dam prajitura la frigider pentru 2 ore dupa care turnam deasupra glazura de ciocolata.
Glazura:
-200 g ciocolata amaruie
-100 ml frisca lichida
Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si adaugam frisca. Poate fi si mai multa frisca, depinde cat de lichida e glazura.
Blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 plic creme Ole de ciocolata
Separam ouale si batem spuma albuusurile. Adaugam zaharul si batem in continuare pana cabd acesta se topeste. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana le incorporam. Apoi adaugam praful de creme Ole si amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul pana trece testul scobitoarei.
Crema:
-220 ml lapte
-1 plic creme Ole de vanilie
-300 ml frisca lichida
Amestecam laptele cu frisca si praful de crema si batem cu mixerul pana rezulta o crema pufoasa.
Peste blat punem toata crema si nivelam. Dam prajitura la frigider pentru 2 ore dupa care turnam deasupra glazura de ciocolata.
Glazura:
-200 g ciocolata amaruie
-100 ml frisca lichida
Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si adaugam frisca. Poate fi si mai multa frisca, depinde cat de lichida e glazura.
Ziceai ca nu exista cineva care sa nu o fi facut ,mancat,gustat macar?!!!je sant prima deci ma inscriu la o portie la tine si promit sa o fac si eu,pup o saptamana minunata!!
RăspundețiȘtergereUite ca nici eu nu am facut din cauza de la altele!De retinut!
RăspundețiȘtergerenici eu nu am facut-o! Asa ca ma autoservesc :)
RăspundețiȘtergereServesc si eu de la tine, ca la mine inca n-a ajuns de pe lista.
RăspundețiȘtergereEu nu am mancat si nici nu am facut:)
RăspundețiȘtergereSi nu cred ca numarul 2 ca ai tot facut-o:P
Arata f bine dar noi mai incet cu dulciurile:))
Aziz, te astept la o portie.
RăspundețiȘtergereTeo, merita incercata.
RăspundețiȘtergereAlexa, poti sa te servesti linistita, ;)
RăspundețiȘtergereMicul, sunt sigura ca-i vine randul.:)
RăspundețiȘtergereBianca, 100% e nr. 2. Am mai facut o singura data aceasta prajitura. Cred ca o confunzi cu Milch schnitte (felie de lapte), cu care seamana.
RăspundețiȘtergereNici eu n-am facut-o pana acum. Arata tare bine. o pun pe lista.
RăspundețiȘtergereNu am incercat-o pana acum!
RăspundețiȘtergerearata foarte binee :X
RăspundețiȘtergereeu n-am papat dar de auzit am auzit de prajiturica asta.tare bine arata.promit s-o incerc.pupicei
RăspundețiȘtergereArata tare bine!!! Nici eu nu am facut-o dar merita incercata, ca arata tare... delicioasa!Pup!
RăspundețiȘtergereVad ca nu sunt singura care nu am facut si mancat din bunatatea asta de praji.Cu siguranta ca am sa o pregatesc cat de curand.Arata intr-un fel....nici nu mai pot scrie de atata pofta.Numai bunatati pregatesti tu,si eu care ma chinui sa ma "micsorez"macar putin.Asa nu prea am sperante,ca am impresia ca am pus pe mine 100 gr. numai privind poza.Pupici.
RăspundețiȘtergereAmiga que rico se ven esos pasteles
RăspundețiȘtergereMe encantara saber como lo hiciste
besos
Multumesc Brandusa.
RăspundețiȘtergereEli, nu mai sta pe ganduri, incearc-o. Merita.
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta. Te pup si eu.
RăspundețiȘtergereMultumesc Andreea. Problema cu kg din pacate o am si eu.
RăspundețiȘtergereGracias Angelica.
RăspundețiȘtergereDelicioasa!!!
RăspundețiȘtergereNici noi nu am facut-o dar dupa cum arata la tine , zau ca merita incercata.
RăspundețiȘtergereCriss... arata delicios... dar uite ca eu sunt aia de nu exita... =)) nu am facut aceasta prajitura niciodata, nici nu am mancat niciodata... E clar ca trebuie sa o fac!...
RăspundețiȘtergereAnnyira jól néz ki,és komolyan mondom,kérek!! Gondolom kettő kockát simán meg tudnék enni!!!!A tortád a zöld csodás,de nem tudtam oda írni,azért itt mondom!!!De már nem tudok mit mondani!!! Az eszem megáll!!!Annyira ügyes vagy!!!!
RăspundețiȘtergereSi eu o fac ,e foarte buna si ti-a iesit foarte aspectoasa mi-ai facut pofta
RăspundețiȘtergereSe poate folosi si acea smantana pt frisca Hulala??
RăspundețiȘtergereHulala nu e smantana pentru frisca, e frisca vegetala dar se poate folosi orice fel de frisca naturala sau vegetala.
RăspundețiȘtergere