luni, 17 iulie 2017

Nectar de piersici


Azi va propun o reteta usoara, de vara, un nectar de piersici delicios si foarte usor de preparat. Eu am facut o cantitate destul de mica, dar se poate face si o cantitate mai mare si se poate pastra in camara in sticlute sterilizate. 

Ingrediente:
-1.5 kg piersici curatate si taiate in sferturi
-300 g zahar
-500 ml apa
-sucul de la o limeta

Piersicile se spala, se curata de coaja si se taie in sferturi. Apa cu zaharul si sucul de limeta se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Dupa ce se topeste zaharul, se adauga si piersicile si se fierb 5-7 minute, pana se inmoaie, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca bine cu ajutorul unui blender vertical si daca e cazul, se mai poate adauga apa. Se toarna nectarul intr-o carafa si se pune in frigider pentru minim 2 ore. Se serveste rece, eventual cu cuburi de gheata. E delicios si racoritor. 
PS: Mie mi s-a parut un pic cam prea dulce, prin urmare, data viitoare voi pune doar 200 g zahar. Asadar daca nu va place sa fie foarte dulce, adaugat mai putin zahar si eventual puteti gusta si completa ulterior. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.