Despre coacazele negre se stie ca sunt foarte bune pentru tratarea anemiei. Indeosebi siropul se foloseste in scop terapeutic, dar va asigur ca dulceata e un deliciu absolut. Nu stiu in ce masura isi pastreaza insa proprietatile dupa fierbere, probabil o parte se pastreaza pentru ca aceasta dulceata nu trebuie fiarta mai mult de 10 minute. Continutul ridicat de pectina din fructe va lega dulceata imediat si o va face sa aiba consistenta unui jeleu. E prima oara cand fac aceasta dulceata, insa cu siguranta nu si ultima. Am folosit doar 1 kg fruct, 200 ml apa si 500 g zahar si am obtinut 4 borcanele de dulceata. De fapt 3 borcanele doar, pentru ca restul a ramas pentru degustare.
Fructele trebuie sa fie proaspete, nu exagerat de moi si nu zdrobite. Se pun coacazele intr-un bol mai mare si se spala in apa rece. Se schimba apa de mai multe ori si astfel se ridica la suprafata apei eventualele insecte si impuritati dintre fructe. Atentie, fructele trebuie sa fie intregi, sa nu fie prea moi sau zdrobite.
Apa si zaharul se pun la fiert pana se topeste zaharul si siropul incepe sa se ingroase. Se adauga fructele curatate si se fierbe dulceata aproximativ 10 minute, la foc mic. Dupa 10 minute, se ia vasul de pe foc si se toarna dulceata in borcane slapate si sterilizate, Eu pentru mai multa siguranta, dupa ce pun dulceata in borcane, pun deasupra si un varf de cutit de salicil, apoi capsez borcanele si le acopar cu paturi si le las pana a doua zi, pana se racesc borcanele de tot, apoi le pun in camara.
Fructele trebuie sa fie proaspete, nu exagerat de moi si nu zdrobite. Se pun coacazele intr-un bol mai mare si se spala in apa rece. Se schimba apa de mai multe ori si astfel se ridica la suprafata apei eventualele insecte si impuritati dintre fructe. Atentie, fructele trebuie sa fie intregi, sa nu fie prea moi sau zdrobite.
Apa si zaharul se pun la fiert pana se topeste zaharul si siropul incepe sa se ingroase. Se adauga fructele curatate si se fierbe dulceata aproximativ 10 minute, la foc mic. Dupa 10 minute, se ia vasul de pe foc si se toarna dulceata in borcane slapate si sterilizate, Eu pentru mai multa siguranta, dupa ce pun dulceata in borcane, pun deasupra si un varf de cutit de salicil, apoi capsez borcanele si le acopar cu paturi si le las pana a doua zi, pana se racesc borcanele de tot, apoi le pun in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.