Crusta:
-300 g biscuiti populari
-3 linguri zahar pudra
-150 g unt topit
-1 lingurita esenta de migdale
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri. Pe margine se aseaza jumatati de capsuni. Se pune tava in frigider pana cand se prepara umplutura.
Crema:
-500 g branza cremoasa de vaci Pilos
-200 g mascarpone
-400 ml frisca lichida Pilos
-100 g ciocolata alba(Milka)
-180 g zahar pudra (sau dupa gust)
-2 plic gelatina
-50 ml apa rece
Gelatina se hidrateaza in apa rece. Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca. Branza se amesteca cu mascarpone si zaharul pudra si se mixeaza pana rezulta o crema fina. Peste crema de branza se adauga 300 ml frisca batuta si se amesteca bine. Cand ciocolata alba s-a topit si compozitia e calduta, se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se toarna peste crema de branza si frisca. Se amesteca repede astfel incat gelatina sa nu se intareasca si se toarna o parte din umplutura peste blatul de biscuiti, se pune zmeura din loc in loc, apoi se toarna restul de crema.Se pune tava in frigider 2 ore, dupa care se toarna deasupra jeleul de zmeura.
Jeleu de zmeura:
-300 g zmeura
-3-4 linguri zahar
-1 plic gelatina hidratata in putina apa.
Smeura se spala usor intr-o strecuratoare. Eu intotdeauna pun zmeura in strecuratoare, apoi strecuratoarea o pun intr-un bol cu apa rece. Astfel se indeparteaza praful si vicile insecte. Se pune apoi zmeura intr-un vas si se adauga zaharul. Se pune vasul pe aragaz, la foc mic pana se topeste zaharul si fructele se zdrobesc. Sosul obtinut se paseaza printr-o strecuratoare, pentru a se indeparta samburii. Se incalzeste sosul pana aproape de punctul de fierbere, apoi se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel obtinut se toarna peste crema si se pune tava in frigider pentru inca 2 ore, dupa care cu ajutorul unui cutit desprindem usor marginea si scoatem inelul detasabil. Daca doriti sa decorati cheesecakeul, asa cum am facut eu, folosint zmeura proaspata, alegeti cateva fructe frumoase si punetile deasupra imediat ce ati turnat jeleul.
Arata fenomenal!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura.
RăspundețiȘtergere