luni, 6 ianuarie 2014

Cartofi acordeon


Azi va prezint o reteta simpla dar gustoasa si de efect, o modalitate sanatoasa de a consuma cartofi, altfel decat prajiti. Si culmea, sa fie si buni si pe placul lui Alex. Cartofii acordeon pot fi consumati ca atare sau ca si garnitura langa niste pulpe la cuptor de exemplu, dar in acest caz doi sunt suficienti. Noi n-am mai vrut carne, am pus doar feliute de bacon in cartofi si i-am mancat cu muraturi. Pentru o portie socotiti cam 3 cartofi medii. Asadar, sa trecem la reteta:

-cartofi
-bacon
-cascaval
-ulei de masline
-sare
-piper
-rozmarin
-pudra de usturoi

Cartofii se curata, se spala si se cresteaza pana la baza, avand grija sa nu-i taiem de tot. Se condimenteaza astfel incat sa ajunga si intre crestaturi, se impaneaza cu felii de bacon, alte mezeluri . Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline. Cu o folie de aluminiu se acopera tava si se pune in cuptor pentru o ora, dupa care se scot, se indeparteaza folia, se presara deasupra cascaval ras si se pun inapoi in cuptor pentru 15-20 minute pana se rumenesc si se topeste cascavalul. 
Enjoy!





4 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.