Ar fi trebuit sa fie o placinta frumos rasucita si sa arate mai bine, dar aluatul a crescut prea mult si mi-a iesit mai degraba o paine umpluta cu branza sarata. Oricum a fost foarte buna si Alex a mancat cu mare pofta din placinta. Reteta am vazut-o in Caietul cu retete al Violetei si mi-a placut cum arata. Insa eu nu m-am priceput atat de bine la invartit placinta. Am pus si o cantitate aproape dubla de branza fata de cea indicata de Violeta. Ea a pus cas, eu am pus branza framantata. Nu stiu daca asta a fost cauza sau pur si simplu nu mi-au iesit mie "rasucitele". Dar nimeni nu s-a plans. :D
Reteta o scriu maine, acum nu mai am chef. :) In esenta e un aluat asemeni celui de paine, umplut cu branza framantata, amestecata cu ou batut. Eu n-am pus marar ca n-a vrut Alex.
Aluat:
-200 ml lapte
-100 ml ulei
-600 gr faina
-1 lingurita zahar
-1/2 lingurita sare
-1 plic drojdie uscata dr. Oetker
Umplutura:
-500 g branza framantata
-1 ou
-200 ml lapte
-100 ml ulei
-600 gr faina
-1 lingurita zahar
-1/2 lingurita sare
-1 plic drojdie uscata dr. Oetker
Umplutura:
-500 g branza framantata
-1 ou
Arata super!!!
RăspundețiȘtergereMerci Daiana.
ȘtergereMa bucur ca ai incercat-o, las ca tot frumoasa este si important e ca a fot gustoasa! Dupa cum vad eu din poze clar cantitatea de branza a fost prea mare, daca era mai putina o rasuceai mai usor. tipul de branza clar nu conteaza, eu izic ca doar cantitatea a fost de vina. Aluatul e tot acelasi?
RăspundețiȘtergereVio, si la aluat am mai umblat. N-am pus apa minerala ci lapte, in rest am cam pastrat ingredientele. Dar cred ca l-am lasat sa creasca prea mult. A iesit ca o paine foarte pufoasa, cred ca se si vede in poza Si branza a fost 500 g, daca nu si mai multa....Aveam branza framantata dar facuta din cas de vaca si congelata.
Ștergere