sâmbătă, 19 martie 2011

Falafel (chiftelute de naut)III


Ei bine, da, din nou falafel....Dar parca de data asta a iesit mai bun ca oricand. Su poate doar mi s-a parut, pentru ca n-am mai facut de foarte mult timp. Oricum am sa pun reteta din nou si poze pas cu pas, pentru ca pana si pozele mi-au iesit mai bine. :))

-400 g naut
-1 ceapa rosie
-2 bucati usturoi
-1 lingurita coriandru
-1 legatura patrunjel verde
-sare, piper, boia de ardei
-1 pachet seminte de susan
-ulei de masline (di sansa pentru prajit)

Nautul trebuie lasat de seara la inmuiat in apa rece. Minim 12 ore. Eu l-am lasat vreo 16 si poate asta a fost secretul ca a iesit atat de bun. :)



Mai intai am dat nautul prin masina de tocat carne, apoi l-am facut pasta cu mixerul verticat. Asta pentru a nu suprasolicita mixerul. Mi s-a parut mai simplu de cat sa scot ditamai robotul de bucatarie, sa-l asamblez, etc. 
Deci, impreuna cu nautul se mixeaza ceapa, usturoiul, patrunjelul, coriandrul, apoi se adauga sare piper, boia.


Se formeaza chiftelutele nu foarte mari, care se dau prin susan, apoi se prajesc in ulei incins si se scot pe servetele absorbante.




Se servesc cu salata sau cu ce va place. Sunt foarte bune si aromate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.