Blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 vanilie
-2 linguri ulei
-1 lingura apa
-6 linguri faiana
-1 praf de copt
-2 liinguri cacao
Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 vanilie
-2 linguri ulei
-1 lingura apa
-6 linguri faiana
-1 praf de copt
-2 liinguri cacao
Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in trei parti egale. Sau daca vreiti sa aveti trei foi perfecte,impartiti aluatul in 3 parti egale si coaceti separat blaturile.
Pentru umplut blaturile avem nevoie de 500 ml frisca (plus 200 ml si pentru ornat) si 1 kg de visine . Din jumatate de kg visine vom face un jeleu de visine iar restul le vom pune peste frisca.
Jeleu de visine:
-500 g visine
-1 budinca vanilie
-160 g zahar
-300 ml apa
Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.
Jeleu de visine:
-500 g visine
-1 budinca vanilie
-160 g zahar
-300 ml apa
Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.
Blaturile se insiropeaza cu visinata amestecata cu siropul lasat de visine si cu putin zahar, dupa gust. Peste primul blat insiropat se pune o treime din jeleu.
Peste jeleu se pune un strat de frisca batuta si visine (evident fara samburi )
Apoi urmatorul blat si procedam la fel si apoi ultimul blat. Tortul se imbraca in frisca si se rade ciocolata deasupra sau se poate orna dupa imaginatie.
Super arata Criss... ce pacat ca nu am si eu visine.. m-as fi bagat acum in bucatarie... la cat de bine arata al tau!.. La vara... fac provizie cu visine!!!!
RăspundețiȘtergereDelicios tortul Cris !
RăspundețiȘtergereTökéletes!!!!
RăspundețiȘtergereFoarte aspectuos si apetisant.
RăspundețiȘtergereDuminica placuta.
Multumesc Felis. Din pacate si mie mi s-a terminat rezerva de visine. Mai am doar prune in congelator.
RăspundețiȘtergereMultumesc Nela.
RăspundețiȘtergereKoszonom szepen Piroska.
RăspundețiȘtergereMultumesc Micul. Duminica placuta si voua.
RăspundețiȘtergereSuper arata,imi place cum l-ai ornat,,,,iar de gust nu mai zic,,,pupp si o duminica frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mirela. Duminica frumoasa si tie.
RăspundețiȘtergere