Daca laptele din programul "Cornul si laptele" l-am transformat intr-un delicios Kodrit kadir, iar biscuitii in Salam de biscuiti, iata ca veni randul si merelor lui Boc :) sa se transforme intr-o tarta delicioasa. La scoala copiii primesc si cate un mar in fiecare zi. Alex evident nu le mananca, drept sa spun nici mie nu-mi plac acele mere asa ca s-au tot adunat pana s-a umplut un castron. :)
Pentru aluatul crocant:
-400 g faina
-200 g unt/margarina
-4 linguri zahar
-5-6 linguri apa rece
Pentru umplutura:
-1 kg mere
-zahar dupa gust
-scortisoara
Merele rase se calesc cu zaharul si scortisoara pana se evapora sucul.
Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece pana rezulta o bila de aluat elastic. Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider 30 minute.
2/3 din aluat se intinde intr-o tava de tarta, se pune umplutura de mere si din restul de aluat se face un grilaj care se pune deasupra. Grilajul se unge cu galbenus de ou si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.
Que pintaza tiene la tarta.
RăspundețiȘtergereSaludos
Foarte fain arata.Am facut si eu o tarta cu mere sambata, dar putin altfel.
RăspundețiȘtergerePupic scolerului constiincioc.
Arata foarte bine si ce buna trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergereCat de buna trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergereArata foarte fain.
RăspundețiȘtergereEu nu am calit niciodata merele...mi se pare pierdere de vreme. Mama mea intotdeauna le calea..eu nu:)
Gracias Jose Manuel.
RăspundețiȘtergereMultumesc Micul.Pupici si tie.
RăspundețiȘtergereMultumesc Sandrina.
RăspundețiȘtergereMerci Nela.
RăspundețiȘtergereMerci Bianca. Nici eu nu le calesc intotdeauna. De exemplu cand fac prajitura obisnuita cu mere, nu le calesc. Aici asa scrie in reteta, ca trebuie calite.
RăspundețiȘtergereEste grozava! Mie imi plac la nebunie toate prajiturile cu mere.
RăspundețiȘtergereO delicatesa tarta asta...
RăspundețiȘtergerearata demential!