Sau mai pe romaneste, fursecuri cu bezea. Nu ma intrebati de unde denumirea asta ciudat ca habar n-am. Asa apar in caietul cu retete al mamei, asa le-am zis si eu.
Ingrediente:
-300g faina
-200g unt sau margarina
-3 galbenusuri de ou
-3 linguri zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Bezea:
-3 albusuri
-180 g zahar pudra
-1lingurita zeama de lamie
Pentru unit fursecurile, gem de caise.
Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata,
Ingrediente:
-300g faina
-200g unt sau margarina
-3 galbenusuri de ou
-3 linguri zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Bezea:
-3 albusuri
-180 g zahar pudra
-1lingurita zeama de lamie
Pentru unit fursecurile, gem de caise.
Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata,
cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti.
Bezeaua se pune intr-un posh si pe fiecare cerculet se face cate un mot.
Se coc fursecurile la foc mic 20-25 minute. Daca observati ca bezeaua isi schimba culoarea, coaceti cu usa cuptorului intredeschisa.
se lipesc cate doua cu gem de caise. Eu am facut cateva si cu gem de capsuni.
Que rico y precioso te han quedado.
RăspundețiȘtergereSaludos
Muy rico se ven exelente Aqui en argentina lo rellenarian con dulce de leche
RăspundețiȘtergerebesos
Gracias Jose Manuel. Siempre tan amable.
RăspundețiȘtergereAngelica, amiga, muchas gracias. Aqui no encuentro leche condensado asi que es dificil hacer dulce de leche.
RăspundețiȘtergerebestiale!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cccris.
RăspundețiȘtergereWooow ce bine arata! Si cred ca sunt si ff delicioase!
RăspundețiȘtergerechiar nu conteaza cum se chiama,imi plac si fara nume,le-as manca toate,arata super,felicitari
RăspundețiȘtergereDelicioase,am si eu reteta de pe vremea strabunicii(cred),oricum fff veche,dar a mea este cu untura,,,O zi frumoasa!!
RăspundețiȘtergerefaina reteta dar as vreau sa va intreb daca pot lua aluatul de la brutarie ( eu de fel sunt mai lenesa in framantat )Multumesc frumos de poztare si o seara buna in continuare!!!
RăspundețiȘtergereDelicioase, nu le-am facut de multa vreme, mersi ca mi-ai amintit de ele!
RăspundețiȘtergereLadyMoon,multumesc pentru vizita.
RăspundețiȘtergereNu stiu ce sa-ti spun, habar n-am daca gasesti asa ceva la brutarie. Cert e ca e face foarte usor, nmu necesita o framantare propriu-zisa, cred ca oricine poate sa-l faca. Eu zic sa incerci si apoi imi spui rezultatul.
Multumesc Livia. M-am hotarat sa reiau unele retete vechi de mult uitate.
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos de raspuns , o sa incerc sa fac cu ati facut dvs...
RăspundețiȘtergereCristina,ez egyszerűen tökéletes.Gratulálok!!!
RăspundețiȘtergereCat de mult imi plac fursecurile acestea! intotdeauna am crezut ca e mult de lucru cu ele.. dar vad ca e tare simplu
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata...
RăspundețiȘtergereKoszonom Piroska. Ez egy regi recept de nagyon egyszeru.
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria. Nu e nimic greu de facut si nici nu e mult de lucru cu ele.
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis.
RăspundețiȘtergereBuna arata super, foarte vesele,atragatoare nu poti sa treci sa nule gusti...
RăspundețiȘtergereMultumesc Miodrag. Te mai astept sa "gusti" ce iti place. ;)
RăspundețiȘtergereBuna seara, am o intrebare. La cuptorul electric sa pun pe ventilatie sau caldura sus jos ?
RăspundețiȘtergereImi pare rau, nu pot sa raspund la aceasta intrebare pentru ca nu am folosit niciodata un cuptor elctric. Am cel simplu model de aragaz Zanussi, fara ceas si fara termometru.
Ștergere