Am vazut aceasta reteta pe multe bloguri si pe multe site-uri culinare si fiind o fana a cremei de zahar ars dar si a retetelor arabesti, am zis ca trebuie neaparat sa o incerc. Si mai e ceva. Zilele trecute se discuta la Europa fm despre programul "cornul si laptele", despre eficienta acestui program si despre faptul ca de cele mai multe ori laptele , cornul/biscuitii se arunca si copiilor nu nu le place nici laptele si nici cornul. Ei bine, nici Alexutul meu nu e fan, adevarul e ca acele cornuri sunt oribile, fara gust, tari si parca ar avea cauciuc in ele. Dar laptele il utilizam la ceva bun de fiecare data (clatite de cele mai multe ori). Acum, din laptele adunat toata saptamana, am facut acest minunat desert.
Un desert arabesc/turcesc, nu stiu exact. Oricum o reteta orientala absolut delicioasa, pe care va sfatuiesc sa o incercati.
Pentru crema:
- 800 ml lapte
- 5 ouă
- 200 g zahăr (e suficient si 150)
- 1 zahar vanilinat
- 1 esenta de rom
Pentru blat:
- 1 ou
- 100 grame zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
-1 plic praf de copt (cred ca ajunge o jumatate)
- 100 grame faina
- 3 linguri de cacao
- 1 plic nesscafe
Pentru caramel, 7-8 linguri zahar.
Caramelizam zaharul si tapetam o cratita cu acest caramel.
Un desert arabesc/turcesc, nu stiu exact. Oricum o reteta orientala absolut delicioasa, pe care va sfatuiesc sa o incercati.
Pentru crema:
- 800 ml lapte
- 5 ouă
- 200 g zahăr (e suficient si 150)
- 1 zahar vanilinat
- 1 esenta de rom
Pentru blat:
- 1 ou
- 100 grame zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
-1 plic praf de copt (cred ca ajunge o jumatate)
- 100 grame faina
- 3 linguri de cacao
- 1 plic nesscafe
Pentru caramel, 7-8 linguri zahar.
Caramelizam zaharul si tapetam o cratita cu acest caramel.
Pentru blat, amestecam oul cu zaharul, uleiul, laptele si in final adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si plicul de cafea.
Pentru crema, batem ouale cu zaharul, vanilia, romul si adaugam laptele.
Lasam sa se raceasca, apoi punem in frigider cateva ore, dupa care rasturnam tortuletul.
Si servim fara mila. E delicios, superinsiropat, cu usoara aroma de cafea.
Arata minunat.il trec pe lista.
RăspundețiȘtergereSa aveti weekend placut.
Merci Micul. Week-end placut si voua.
RăspundețiȘtergereQue delicia, tiene muy buena pinta.
RăspundețiȘtergereSaludos
Foarte fain desert. merita incercat.
RăspundețiȘtergereWeekend fain
Gracias Jose Manuel. Me alegro que te gusta.
RăspundețiȘtergereHmm ce pofta mi-ai facut... delicios!
RăspundețiȘtergereSi eu am remarcat aceasta reteta si chiar ma intrebam cum sa pui doua fluide fara sa se amestece. Bine ca ai specificat ca chiar daca cade blatul, la cuptor crema il ridica in sus. Asa da... cred ca am sa-l fac si eu. Week-end placut. Pup!
RăspundețiȘtergereArata tare bine... si daca sfatul tau este sa il incercam, asa am sa fac... E trecut pe lista!
RăspundețiȘtergereMultumesc Nela.
RăspundețiȘtergereSara, dupa cum vezi nu e tocmai de dus la expozitie insa reteta iese sigur si e delicioasa.
RăspundețiȘtergereFelis, incearca cu incredere. Se face foarte usor.
RăspundețiȘtergereVlad, multumesc pentru vizita. Am intrat pe site insa n-am vazut niciun articol de-al meu care sa fi fost promovat. Poate n-am stiut eu unde sa ma uit. :)
RăspundețiȘtergereFelicitari Criss. Uite ceva ce merge repede si sigur este bun. Zilele astea o sa-l fac. Multumesc pentru idee.
RăspundețiȘtergereeu asa fac crema de zahar ars, pun blatul peste lapte si nu se amesteca
RăspundețiȘtergere