-3 oua
-10 linguri zahar
-7 linguri ulei
-un iaurt mic natural sau un pahar lapte
-14 linguri faina
-1 praf de copt
-2 vanilii
-coaja rasa de lamaie
-500 g visine
-6 albusuri (am avut in congelator)
Se bat ouale cu zahar, vanilie, ulei, se adauga apoi iaurtul si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu mixerul. Se face foarte repede si usor. Compozitia nu trebuie sa curga de pe palele mixerului,. astfel ca daca e prea subtire, mai adaugati o lingura de faina iar daca e prea groasa, adaugati putin lapte.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun visinele scurse.
Se pune prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mic iar cand e aproape gata, se pune deasupra bezeaua.
Pentru bezea, am batut cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar.
Se mai pune in cuptor aproximativ 10 minute pana bezeaua devine usor aurie.
Arata grozav ,prajitura !Visinele imi plac in toate felurile ....Super!
RăspundețiȘtergereTe imbratisez!
HOla cristina, he descubierto tu blog.
RăspundețiȘtergereEstupenda receta.
A ver como te explico, los mantecados son un dulce típico de mi tierra que se hace a base de manteca de cerdo, harina tostada, azucar, canela y a veces tiene almendra, coco... En mi blog puedes encontrar la receta de los mantecados
Multumesc Janet. Ma bucur ca iti place.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Jose Manuel, gracias por tu visita y por tus explicaciones.
RăspundețiȘtergereBienvenido a mi blog.
Sabes hablar español?. Me sorprende. Un saludo
RăspundețiȘtergereHola Cris, solo una palabra para esta receta ESPECTACULAR!!! yo quiero y no puedo pasar por la ventanita, tendré que viajar a Rumania?? jeje Super super. Cariños
RăspundețiȘtergereCristina se ve exquisito como todo lo que tú haces.
RăspundețiȘtergereUn abrazo grande
Edith
La Brujita
Graciela, por qué no viajar en Rumania? Te espero...
RăspundețiȘtergereGracias Edith. Un abrazo para la mas simpatica brujita.
RăspundețiȘtergereJose Manuel, por que te sorprende? Muchos rumenos hablan español.
RăspundețiȘtergereCe bine arata, iar combinatia visine, bezea e perfecta.
RăspundețiȘtergereUn pupic lui Alex iar tie o zi faina.
Multumesc Micul.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Cristina Tu receta tebdre que guardarla para la epoca de cerezas
RăspundețiȘtergereMe llevare un trozo de este rico pastel
besos
Gracias Angelica. Me alegro que te gusta mi receta.
RăspundețiȘtergerecombinatia mi se pare ceva de vis.visinele acrisoare si bezeaua dulce.yummy un deliciu la superlativ.pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah. Intr-adevar prajiturile cu visine sunt foarte bune.
RăspundețiȘtergerePupici si tie.
Te voy a poner en mi lista de blogs, espero que no te moleste. Saludos
RăspundețiȘtergereGracias JoseManuel. Como me va molstar? Al contrario, me alegro.
RăspundețiȘtergere