-2 kg caise (romanesti )
-1 kg zahar
-2 plicuri gelfix 2:1
-1 kg zahar
-2 plicuri gelfix 2:1
Caisele se spala, se scot samburii si se taie cubulete. O parte din ele, care au fost mai moi le-am pasat cu mixerul vertical.
Cele 2 plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguriu zahar si se pun peste caise. Cand incepe sa fiarba, se adauga restul de zahar, se aduce din nou la fierbere. Gemulnu trebuie fiert mai mult de 3 minute.
Se pune in borcane sterilizate, uscate,se intorc borcanele 5 minute pe capac dupa care se pot pune in camara.
Criss... ce pofta mi-ai facut... stii ca nu am facut niciodata gem de caise??... Trebuie sa incerc si eu....Foarte bine arata gemul tau!
RăspundețiȘtergereDeja l-ai facut? Eu ma gandesc daca sa mai pun sau nu ca ai mei nu sunt amatori mari de gemuri. cat mananca ei...
RăspundețiȘtergereMuy rica esta confitura. Saludos
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis. Se face usor si repede.
RăspundețiȘtergereBianca, am facut putin dupa cum se vede. Cate putin din fiecare sa se manance cu clatite.
RăspundețiȘtergereGracias Jose Manuel.
RăspundețiȘtergereAre o culoare tare frumoasa, si sunt sigura ca-i tare, tare bun.
RăspundețiȘtergereSa ai o saptamana frumoasa.
Merci Micul. Draguta ca intotdeauna.
RăspundețiȘtergere