vineri, 9 martie 2018

Galuste de cartofi in sos picant


Din nou vin cu o reteta delicioasa, marca Sun Food, o reteta simpla, dar de mare efect. Galuste de cartofi in sos picant, o reteta pe care va invit sa o incercati, pentru ca sigur nu veti regreta.

Ingrediente galuste:
-6 cartofi medii
-1 ou
-50 g unt
-100 g telemea rasa
-sare, piper
-1 lingura faina
-100 g cascaval ras
Ingrediente sos picant:
-1 conserva de rosii cuburi Sun Food
-1 lingura ulei de masline
-1 ceapa
-2 catei usturoi
-piper
-sare
-oregano
-1/2 lingurita pudra de chilli
Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa sa se raceasca si se curata. Se zdrobesc impreuna cu untul, se adauga telemeaua rasa, oul, sare, piper si faina si se omogenizeaza. Cu mainile umede se formeaza galuste care se tavalesc prin cascavalul ras. 
Pentru sos , punem continutul conservei de rosii intr-un bol si cu ajutorul mixerului vertical, vom obtine un sos consistent. Amestecam sosul de rosii cu uleiul de masline, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, sare, piper, oregano si boia iute. Se toarna sosul intr-un vas termorezistent, se pun galustele in sos si se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 25 minute, pana cand galustele capata o culoare aurie. 
Se servesc ca atare, sau pot constitui si o garnitura delicioasa si inedita langa o friptura, langa niste pulpe de pui la cuptor, niste crispy de pui sau ce mai vreti voi.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.