luni, 16 ianuarie 2017

Crinkles cu lamaie


Acesti crinkles extrem de aromati si parfumati sigur vor ajunge rapid in topul preferintelor voastre, asta daca va plac fursecurile sau biscuitii. Mie imi place acest gen de fursecuri si pentru aspectul acela cu crapaturi. :)

Ingrediente:
-300 g faina
-100 g unt moale
-100 g zahar pudra
-coaja rasa de la o lamaie
-esenta de lamaie
-sucul de la o jumatate de lamaie
-1 ou
-1 lingurita praf de copt
+
(pentru tavalit fursecurile)
-80 g zahar tos
-100 g zahar pudra 

Mixam untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam oul, esenta de lamaie, sucul si coaja de lamaie si mixam pana se inglobeaza oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Vom obtine o compozitie cremoasa si densa. Acoperim vasul cu o folie si il punem in frigider pentru cel putin 1 ora. Dupa acest timp, scoatem vasul si formam fursecuri rotunde cam de marimea unor nuci, pe care le tavalim mai intai prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si le punem in tava pe hartie de copt. Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15 minute, pana cand se vor forma crapaturi pe suprafata fursecurilor. Le lasam sa se raceasca in tava, pentru ca sunt foarte fragede si daca incercam sa le scoatem din tava cat inca sunt calde, riscam sa se sfarame usor. Le pastram in borcane sau cutii de tabla inchise ermetic.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.