marți, 4 iunie 2013

Pandispan cu cirese si capsuni


Ciresele se pare ca nu au niciun gust. Sau numai eu nu le simt gustul? Am cumparat saptamana trecuta cirese bistritene de la Ciresoaia, care se presupune ca ar trebui sa fie dulci si aromate. Alex adora ciresele, dar abia daca a mancat un bol mic de cirese, pe cand altadata nu-i ajungea jumatate de kg. Asa ca decat sa sfarseasca la gunoi, am facut un pandispan simplu si foarte pufos, in care am aruncat si cateva capsuni (ca tot am facut si dulceata :D ). 
O reteta simpla dar extrem de pufoasa si aromata.

-6 oua (ar fi fost suficiente 5, sau ar fi mers o tava mai mare)
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-1 lingura ulei 
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-cirese, capsuni (merge si mai bine cu visine sau caise)

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, uleiul, coaja rasa de lamaie si in final, amestecand usor cu lingura, faina si praful de copt. Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de copt, se adauga ciresele fara samburi, capsunile si se coace prajitura pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste alaturi de o ceasca de cafea..








2 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.