joi, 27 iunie 2013

Cupcakes cu visine si mascarpone


Un desert simplu, de sezon . Baza pentru cupcakes, visine, crema cu mascarpone si frisca.

Ingrediente
6 oua
200g unt
200g zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
250g faina
1 plic praf de copt
2 linguri cu varf cacao
500 g visine

Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt.turnam  din compoziti in tavi pentru muffinsi in care am pus in prealabil cosulete de hartie . Deasupra punem visinele, dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:
-250 g mascarpone
-300 ml frisca lichida Meggle
-3-4 linguri zahar pudra

Intr-un bol amestecam mascarpone cu zaharul pudra si frisca lichida si batem cu mixerul pana rezulta o crema fina si spumoasa. Daca folositi frisca naturala, aceasta trebuie batuta separat cu intaritor de frisca, apoi amestecata cu mascarpone batut cu zahar.

Decor:
-visine
-ciocolata rasa





4 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.