miercuri, 20 februarie 2013

Placinta cu iaurt


Tare-mi plac inimioarele acestea mici si dragalase, asa ca au tot aparut in ultimele postari si vor aparea si in continuare.:)
Azi, vor acompania doar o banala placinta cu iaurt. O placinta cum nu se poate mai simpla, dar delicioasa in egala masura. Am vazut cu mult timp in urma placinta pe blogul Laurei Sava, apoi pe cel al Gabrielei Cara , a carei reteta am si pus-o in aplicare.
Avem nevoie de putine ingrediente pentru aceasta delicioasa, aromata si zemoasa placinta.

-1 pachet foi de placinta
-1 kg iaurt (am folosit Sanlacta cu 2,8% grasime)
-8 oua
-300 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-stafide
-150 g unt topit

Intr-un bol se bat spuma ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga iaurtul si se amesteca bine. Foile de placinta se impart in doua. (sunt aproximativ 12-14 foi) Intr-o tava unsa cu unt se aseaza o foaie de placinta, se unge cu unt topit, se adauga urmatoarea foaie si tot asa pana se termina jumatate din foile de placinta. Se toarna umplutura de iaurt, se presara stafidele,  deasupra se pun celelalte 6 foi unse intre ele cu unt topit. Se unge si ultima foaie cu unt din belsug, se pune tava in cuptor si se coace placinta 50 minute (pana se rumeneste deasupra). Se scoate si se lasa sa se raceasca, eventual acoperita cu un prosop. Se serveste rece, pudrata cu zahar.







5 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.