duminică, 27 ianuarie 2013

Rulada cu mascarpone si afine



Intr-o vreme fugeam de rulade, nu-mi placea sa le fac pentru ca imi era teama ca se rup. Intre timp insa m-am "imprietenit" cu ele si acum le fac fara probleme. Ba mai mult, chiar imi place sa fac rulade pentru ca se fac destul de repede si usor, nu trebuie sa stau prea mult in bucatarie si rezultatul intrece orice asteptari. :) Azi m-am oprit la o combinatie delicioasa : frisca, mascarpone, afine si cateva seminte de rodie pentru decor. 

Pentru blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-2 linguri ulei
-4 linguri faina

Crema:
-250 g mascarpone
-250 ml frisca
-3-4 linguri zahar pudra
-dulceata de afine

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul si galbenusurile si se amesteca bine, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura pana se inglobeaza. Se toarna amestecul pentru blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu pentru rulade folosesc intotdeauna tava de la aragaz. Se coace blatul 14 minute (dupa cuptorul meu :) ). In tot cazul cand incepe sa devina auriu pe margini, e gata. Eu niciodata nu aplic metoda cu rulatul blatului intr-un prosop umed, pentru ca am patit-o o data. De atunci las blatul cateva minute sa se racoreasca, apoi desprind hartia si cand rulada s-a racit, pun crema si rulez eventual ajutandu-ma de hartia de copt. 
Pentru crema, se amesteca frisca cu zaharul pudra si cu mascarpone si se bate bine pana devine o crema suficient de tare. Aceasta cantitate de crema e suficienta daca vreti sa faceti doua rulade simple, neornate. Eu am umplut rulada cu jumatate din cantitatea de crema iar cu cealalta jumatate am ornat rulada pentru a-i da un aspect mai festiv.


 




9 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.