Azi am facut o prajitura foarte buna, nu foarte dulce, dar mie mi-a placut tare mult. Pozele sunt facute la lumina becului, pentru ca azi a plouat toata ziua si a fost foarte urat si n-aveam cum sa fac poze mai bune pe o astfel de vreme.
Reteta ii apartine Mirelei Goleanu de pe Bucataras. (Multumesc Mirela)
Pentru umplutura : mixam albusurile cu un praf de sare , adaugam zaharul pudra treptat, iar la final nucile macinate.
Intindem fiecare foaie de lungimea tavii in care o vom aseza, o ungem cu gem . Pe lateralele lungi ale foii asezam visinele dulci (eu am pudrat putin gris si pe foaie si peste visine) si rulam ambele capete spre interior, lasand un spatiu pentru umplutura de nuci.
Asezam rulada fara umplutura in tava pe care am impartit-o in 3 cu ajutorul hartiei pentru copt. La fel procedam cu celelalte 2 foi. Dupa ce am asezat foile cu visine in tava de copt, punem umplutura .
Lasam la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumenesc. (la mine a durat mai mult)
Dupa ce le scoatem din cuptor,le lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar si taiem felii.
- Aluat :
- 500 g faina
- 170 g margarina sau unt (am pus Cremino)
- 30 g drojdie proaspata
- 150 ml lapte caldut
- 3 galbenusuri
- 3 linguri de zahar
- coaja rasa de lamaie
- Umplutura :
- 3 albusuri (am pus 4)
- 100 g zahar pudra (am pus 120)
- 200 g nuci macinate(am pus 220)
- 700 g visine (merg si mai multe, dar eu doar atat am avut)
- gem de caise pentru uns cele 3 foi
- zahar pentru presarat peste visine
- gris (reteta nu prevede, dar eu am adaugat pentru ca visinele au lasat destul de multa zeama)
Pentru umplutura : mixam albusurile cu un praf de sare , adaugam zaharul pudra treptat, iar la final nucile macinate.
Intindem fiecare foaie de lungimea tavii in care o vom aseza, o ungem cu gem . Pe lateralele lungi ale foii asezam visinele dulci (eu am pudrat putin gris si pe foaie si peste visine) si rulam ambele capete spre interior, lasand un spatiu pentru umplutura de nuci.
Asezam rulada fara umplutura in tava pe care am impartit-o in 3 cu ajutorul hartiei pentru copt. La fel procedam cu celelalte 2 foi. Dupa ce am asezat foile cu visine in tava de copt, punem umplutura .
Lasam la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumenesc. (la mine a durat mai mult)
Dupa ce le scoatem din cuptor,le lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar si taiem felii.
tare bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula.
ȘtergereArata foarte interesant! Astept sa vad si reteta.
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela. Intre timp am pus si reteta.
ȘtergereHmmm ce bunatate avem noi aici! Imi place combinatia!! Pupici!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adela.
ȘtergereCe bine arata... e de efect!!... Daca zici ca nu e foarte dulce e si mai bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis.
Ștergerecu toata lipsa de lumina de care te plangi, se vad extrem de bine culorile si arata fenomenal!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adnia.
ȘtergereFoarte frumoasa prezentarea!!!
RăspundețiȘtergereEste un desert delicios...
RăspundețiȘtergeretare bine arata!!! bravo Criss! faci numai minunatii in bucatarie.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si tare ma tenteaza!
RăspundețiȘtergere