O reteta de sezon, de mult uitata si de care mi-am reamintit acum cand ma gandeam oare ce sa fac cu dobleceii din frigider? O salata foarte buna si usor de facut.
-2 dovlecei medii
-maioneza de casa
-1 lingura smantana
-1 ceapa
-1 bucata usturoi
-sare, piper
Dovleceii se curata de coaja, se taie in sferturi, se indeparteaza miezul cu samburi si se fierb 10 minute in apa cu sare. Se lasa sa se scurga, apoi se dau pe razatoarea mare sau se zdrobesc cu furculita. Se pun din nou intr-o strecuratoare, pentru ca lasa destul de multa apa. Se amesteca apoi cu maiomeza in care am adaugat si o lingura de smantana, sare, piper, ceapa si usturoi tocat.
Simplu si bun.
Tare mult imi plac si mie asa! pup
RăspundețiȘtergereMi-ai dat o idee excelenta, ca aveam prea multi dovlecei si nu stiam ce sa mai fac in afara de ciorba! Pupici!
RăspundețiȘtergere