Pentru briose:
-3 oua
-100 g unt moale
-100 g zahar pudra
-60 ml lapte
-200 g faina
-1 praf de copt
-visine din congelator
Pentru sirop:
-zeama lasata de visine
-1 lingura zahar
-esenta de migdale
-putina apa astfel incat sa obtinem cam 150 ml sirop
Pentru crema:
-250 g mascarpone
-1 lingura zahar pudra
-150 ml frisca
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se bat cu mixerul pana rezulta un amestec cremos, asa cum se poate vedea si in poza. Reteta de briose o am de la Gady_d si de cand am facut prima data aceasta reteta, mi-a placut atat de mult incat n-am mai revenit la vechea mea reteta de briose.
Se repartizeaza amestecul acesta in forme de briose in care am pus in prealabil cosulete de hartie si se coc 25 minute in cuptorul preincalzit. Se scot briosele si se inteapa din loc in loc cu o scobitoare, apoi se insiropeaza cu siropul obtinut din zeama de la visine, zahar, apa si esenta de migdale.
Pentru crema, batem crema mascarpone cu zaharul, apoi adaugam si frisca si batem impreuna pana rezulta o crema spumoasa. Punem crema intr-un posh si spritam pe fiecare briosa apoi picuram putin sirop din dulceata de visine.
-3 oua
-100 g unt moale
-100 g zahar pudra
-60 ml lapte
-200 g faina
-1 praf de copt
-visine din congelator
Pentru sirop:
-zeama lasata de visine
-1 lingura zahar
-esenta de migdale
-putina apa astfel incat sa obtinem cam 150 ml sirop
Pentru crema:
-250 g mascarpone
-1 lingura zahar pudra
-150 ml frisca
Se pun toate ingredientele intr-un bol si se bat cu mixerul pana rezulta un amestec cremos, asa cum se poate vedea si in poza. Reteta de briose o am de la Gady_d si de cand am facut prima data aceasta reteta, mi-a placut atat de mult incat n-am mai revenit la vechea mea reteta de briose.
Se repartizeaza amestecul acesta in forme de briose in care am pus in prealabil cosulete de hartie si se coc 25 minute in cuptorul preincalzit. Se scot briosele si se inteapa din loc in loc cu o scobitoare, apoi se insiropeaza cu siropul obtinut din zeama de la visine, zahar, apa si esenta de migdale.
Pentru crema, batem crema mascarpone cu zaharul, apoi adaugam si frisca si batem impreuna pana rezulta o crema spumoasa. Punem crema intr-un posh si spritam pe fiecare briosa apoi picuram putin sirop din dulceata de visine.
Mmm, cu mascarpone si visine!Tare bune!Pup!
RăspundețiȘtergereM-ai nimerit si cu visinele si cu crema de mascarpone!Uite la ele cum arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta. Pup si eu.
RăspundețiȘtergereMerci Teo. Si mie imi place mascarpone, iar visinele ....hm...le ador.
RăspundețiȘtergereYammmyyy... ce pofta mi-ai facut!...
RăspundețiȘtergereAI un premiu la mine pe blog!...
Excelent arata.Cu siguranta is si tare bune.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc weekend placut.
Multumesc Felis. Am sa vin sa-l ridic.
RăspundețiȘtergereMultumesc Micul. Week-end placut si tie.
RăspundețiȘtergeremascarpone, visine foarte bune si frumoase....am un premiu pentru tine...pupici
RăspundețiȘtergereDelicioase,deliciose.Te pup!
RăspundețiȘtergere