Daca tot am facut minunatul Dulce de leche , m-am gandit sa incerc si fursecurile argentiniene Alfajores. Sunt pe net o multime de variante, eu insa am facut fursecurile dupa reteta de aici, cu mentiunea ca am mai adaugat putina faina pentru ca aluatul este foarte lipicios si greu de intins.
-90 g faina (am pus cam 110 g)
-190 g amidon
-150 g unt
-115 g zahar
-vanilie
-un ou
-un galbenus
-o lingurita praf de copt
-dulce de leche o cutie
-zahar pudra
-190 g amidon
-150 g unt
-115 g zahar
-vanilie
-un ou
-un galbenus
-o lingurita praf de copt
-dulce de leche o cutie
-zahar pudra
Se bate untul moale cu zaharul, vanilia pana devine spumos. Se adauga oul + galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Rezulta un amestec destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore. Cred ca puteam sa-l las linistita si peste noapte.
Se intinde o foaie cam de 0.5 cm, pe planseta infainata, se decupeaza cerculete sau inimioare. eu am ales inimioarele, se pun in tava pe hartie de copt si se coc 10-12 minute in cuptorul preincalzit.
Pastrati distanta mai mare intre ele, pentru ca ele cresc destul de mult la copt si se lipesc, cum au patit ale mele.
Dupa coacere se scot cu grija si se lasa sa se raceasca. Sunt foarte fragede, asa ca atentie sa nu se rupa.
Se lipesc cate doua cu dulce de leche sau se pot lipi si cu gem si se pudreaza cu zahar.
Se pot pastra in cutie de tabla pentru fursecuri. (daca n-aveti soareci care sa-i termine pana gasiti cutia :D )
trop trop gourmand, j'adore
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Merci beaucoup.
RăspundețiȘtergerede mult incerc sa fac si eu alfajores. Am inteles ca sunt atre bune. Mersi pt reteta.
RăspundețiȘtergereTare faine ti-au iesit.
RăspundețiȘtergereNoi le adoram.
¡Ummm! que rico, estos los hice yo, la única diferencia que al final rebozo en coco el contorno del alfajol. Saludos desde España
RăspundețiȘtergere