Dupa celebra reteta Pavlova am facut acest tort delicios. Una dintre colege imi spunea ca ea arunca albusurile daca sparge vreun ou si ii trebuie doar galbenusul. Mare pacat. Albusurile se pastreaza perfect in pungute in congelator si sand se aduna mai multe, vedeti ce minunatie se poate face din ele. Un desert pe cat de spectaculos, pe atat de usor de facut.
Pentru un blat de bezea avem nevoie de urmatoarele: Am facut doua foi de bezea, astfel ca am dublat cantitatile.
-6 albusuri
-350 g zahar
-1 lingurita otet
-2 lingurite amidon alimentar
Avand in vedere ca albusurile mele erau congelate, le-am scos cu cateva ore inainte si le-am lasat sa se decongeleze. Se bat albusurile spuma tare.
Treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare. Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza.
Pe o foaie de copt desenam un cerc (eu am desenat o forma de inima dupa forma de tort). Apoi cu posul punem bezeaua.
Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie.
Procedam la fel cu al doilea blat. Folosim aceleasi ingrediente ca si la primul, doar ca al doilea l-am spritat in intregime cu poshul, fiind blatul de deasupra.
Foile i-au iesit albe si frumoase, nu s-au crapat si nici nu si-au schimbat culoarea.
Pentru umplut am folosit
-250 ml frisca
-350 g fructe de padure
-3 lingui zahar
-1 lingurita gelatina granule
Fructele se decongeleaza fara a se arunca sucul lasat. Gelatina se hidrateaza in sucul fructelor. Peste fructe se pun 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pe care o incalzim putin sa devina lichida. Peste prima foaie se pune frisca batuta, apoi 2/3 in fructe.
Acoperim cu cea de-a doua foaie de bezea, peste care punem restul fructelor ramase.
Komojan olyan jól néz ki , érzem az ízét a számba..olyan jó recepteket találok nálad . Ez a torta is gyönyörü , gratulálok:)
RăspundețiȘtergereKoszi szepen Eni. Orvendek hogy tetszenek a recepteim.
RăspundețiȘtergereSuper fain arata si cred ca e si foarte, foarte bun.
RăspundețiȘtergerePupic lui Alex si o duminica frumoasa.
Fain tortul tau!! Si soacra-mea intotdeuna arunca albusele cand foloseste galbenusele. Eu le adun intr-un pahar in frigider si le folosesc la mancare cand mai completez pe langa un ou si albus...
RăspundețiȘtergereIn congelator am pus o data si apoi le-am scos si le-am aruncat ca imi ocupau loc si nici nu aveam ce face cu ele:)) Bezele si alte chestii nu prea fac ca nu imi plac.
Eres una artista de las tartas, que preciosa te ha quedado.
RăspundețiȘtergereSaludos
Multumesc Micul. E bun intr-adevar. Putin cam dulce, ca doar e bezea.
RăspundețiȘtergereO duminica faina si voua.
Merci Bianca. Se pot face tot felul de chestii, de exemplu chec din albusuri sau fursecuri (gen Limbi de pisica).
RăspundețiȘtergereMuchas gracias Jose Manuel.
RăspundețiȘtergereSaludos.
Foarte frumos tortul... Fructele de padure le cumperi sau le-ai pus tu la congelator??
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis. Fructele de padure le-am cumparat de la Auchan. De fapt e un mix de fructe, pe langa fructe de padure mai contin si capsuni si visine.
RăspundețiȘtergereMultumesc de raspuns Criss!!...Sarbatori fericite!!...
RăspundețiȘtergereO stafeta a prieteniei te asteapta la mine pe blog
Mie-mi plac bezelele! foarte rumos tortul inimos ;-)
RăspundețiȘtergereSarbatori ca-n povesti iti doresc!
Iti doresc din toata inima un Craciun fericit si plin de bucurii . Sa-ti aduca Mosul ce iti doresti !
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Liana.
RăspundețiȘtergereMultumesc Sara, dar nu cred ca se poate. :)
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit cu multe bucurii si impliniri alaturi de cei dragi!!
RăspundețiȘtergereChristina,azt hiszem,megpróbálkozom,némelyikkel,de csak ha nagyon sok időm lesz,mert ugy gondolom kicsit macerás!!gyönyőrüek.most elsőre sikerült bejutnom.igy aztán,jövök mindig.gratulálok!!!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit,draga mea!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit!
RăspundețiȘtergere