Acest chec de post cu afine si lamaie este preferatul lui Alex. Doar in aceasta vara l-am facut de trei ori si pana acum nu am avut timp sa-l postez pe blog.
Reteta e de pe blogul Diva in bucatarie.
Ingrediente:
-350 g faina
-30 g amidon alimentar
-1 varf de cutit sare
-1 plic praf de copt
-1 banana coapta
-180 g zahar
-200 ml lapte vegetal (cocos, ovaz, migdale, etc.)
-50 ml apa minerala
-120 ml ulei
-1 lingurita pasta de vanilie
-coaja si sucul unei lamai bio
-150 g afine
Decor:
-100 g zahar pudra
-1-2 lingurite suc de lamaie
cateva afine si frunze de menta
Intr-un bol se pun toate ingredientele uscate (faina, zahar, amidon, praf de copt, sare) si se amesteca. Peste ingredientele uscate, se pun lichidele (uleiul, laptele, sucul de lamaie, apa minerala) apoi coaja de lamaie, vanilia si banana pasata.
Se mixeaza compozitia pana se omogenizeaza, apoi se toarna jumatate intr-o tava de chec, se pun afinele, apoi restul din compozitie si din restul de afine.
Se coace checul in cuptorul preincalzit la 170 C, cu ventilatie, timp de 40 minute.
Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie. Cand checul e copt, se scoate din cuptor si se glazureaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.