Chiftelutele
aperitiv sunt nelipsite de pe patourile cu aperitive. Adevarul e ca
sunt de efect (dar trebuie sa marturisesc ca nu ma omor dupa ele.)
Sincera sa fiu, niciodata nu m-am dat in vant dupa chiftelele din carne,
mereu mi-au placut mai mult cele din legume. Chiftelele din carne imi
plac doar in sos de rosii, cu piure de cartofi alaturi. :) De fapt asa
au sfarsit si aceste chiftelute dragalase, pentru ca nu s-au mancat
altfel. De aceasta data le-am facut din pulpa de porc, fara grasime, dar
puteti folosi si un amestec vita-porc sau chiar carne de pui.
Ingrediente:
-500 g pulpa de porc
-1 ceapa tocata fin
-2 catei de usturoi
-2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
-1 ou
-2 linguri pesmet
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita piper
-1/2 lingurita boia de ardei
-1 legatura patrunjel tocat
+
-3 linguri faina
-ulei pentru prajit
Punem intr-un bol toate ingredientele pentru chiftelute si framantam bine compozitia. Cu palmele usor umezite, formam chiftelutele, apoi le dam prin faina. (Acest pas e pbligatoriu, pentru ca astfel chiftelutele vor prinde o crusta rumena ci crocanta si vor fi moi in interior. In plus, nu vor fi uleioase deloc.) Prajim chiftelutele in ulei incins, la foc mic, pana se rumenesc. Le scoatem pe hartie de bucatarie pentru a se drena surplusul de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.