Enchiladas e un soi de fast food mexican, o mancare simpla si delicioasa. Exact genul acela care ii place lui Alex. Mancarurile mexicane sunt in general picante si foarte picante.
Varianta mea e una picanta doar, pentru ca nu-mi place mancarea foarte picanta, foarte iute.
Dupa cum se intelege si din denumirea retetei, aceste enchiladas contin chilli.
E vorba de niste lipii (tortilla) umplute cu legume si carne, rulate asemenea clatitelor, acoperite cu sos de rosii si cascaval si coapte in cuptor. Nimic mai simplu. La umplutura puteti folosi orice fel de carne si legume va sunt pe plac. Totusi, pentru ca e un fel mexican, dupa parerea mea n-ar trebui sa lipseasca porumbul si fasolea rosie. Exact aceste ingrediente le-am folosit si eu, plus piept de pui, pentru ca mofturosul meu nu prea mananca alt tip de carne decat pieptul de pui.
Ingrediente:
-8 bucati tortilla
-600 g piept de pui
-1 conserva fasole rosie
-1 conserva porumb (n-am folosit chiar tot porumbul)
-150 g cascaval
Sos de rosii:
-1 conserva rosii cuburi
-1 ceala
-1 ardei capia
-2 catei de usturoi
-sare
-piper
-1 lingurita pudra de chilli
-1/2 lingurita zahar
-100 ml apa
-ulei de masline
Pentru sosul de rosii, se toaca ceapa si usturoiul marunt, ardeiul cubulete si se calesc in ulei de masline. Cand s-au inmuiat, se adauga continutul conservei de rosii si apa, sare, piper, chilli si zahar. Se fierbe sosul 7-8 minute, pana se ingroasa putin. Daca vreti un sos fin, puteti sa-l pasati cu un blender vertical.
Pieptul de pui se taie bucati nu foarte mari. Intr-o tigaie antiaderenta se incing 2 linguri ulei de masline si se adauga bucatile de pui. Se rumeneste puiul, apoi bucatile de carne se pun intr-un bol. Se adauga fasolea rosie si porumbul scurse de apa , 2 linguri de sos de rosii si se amesteca. Cum spuneam, puteti adauga orice alte legume, de ex felii de dovlecel, rondele de ceapa calite sau orice va place.
Cu acest amestec se umplu li[iile si se ruleaza asemeni clatitelor.
Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din sosul de rosii/ Se asaza lipiile umplute cu legume si carne. Peste lipii se toarna restul de sos de rosii si se rade cascavalul. Din loc in loc se pun rondele de ardei iute. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180C caldura sus-jos si se coc 25-30 minute.
Se servesc cu mare pofta. Sunt delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.