joi, 28 iunie 2018

Chiftelute de linte cu dovlecei



Reteta de azi e una de sezon, extrem de simpla dar foarte gustoasa. Imi place mult dovlecelul, dar chiftelutele facute numai din dovlecei, imi ies flescaite si moi, nu prea sunt pe gustul meu. Dar dovlecelul face casa buna cu lintea de la Sun Food, rezultand cele mai gustoase chiftelute fara carne, pe care le-am facut pana acum. Acompaniate de sosul de iaurt, sunt un deliciu absolut. 

Ingrediente:
-1 dovlecel mediu
-1 conserva linte Sun Food
-1 ou
-2 linguri pesmet
-2 linguri faina
-sare
-piper
-1 lingurita fulgi chilli
-2 catei usturoi
+
-pesmet pentru tavalit chiftelutele
-ulei pentru prajit

Sos de iaurt:
-350 g iaurt grecesc (am pus 2 zuzu max
-1 catel usturoi
-2 linguri ulei de masline
-sare
-putin marar verde

Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scoate miezul cu samburi si se da pe razatoarea mare. Peste dovlecei se presara o lingurita sare si se lasa sa stea 10-15 minute. Dupa acest timp, se storc dovleceii si se pun intr-un vas. Se adauga lintea scursa si clatita sub un jet de apa rece, oul, faina, pesmetul, usturoiul, sarea, piperul si chilli. (Daca nu va place gustul picant, renuntati la chilli.)
Se amesteca toate ingredientele  cu o lingura. Daca amestecul e prea moale, se mai adauga o lingura de faina. Cu mainile umezite, se formeaza chiftelutele si se tavalesc prin pesmet. Se prajesc in ulei incins, la foc mic si se scot pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc cu sos de iaurt cu usturoi. Sunt absolut delicioase si va recomand sa le incercati.

  

 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.