Va propun un desert rapid si gustos, foarte aproape de original, insa fara oua, deoarece e mult prea cald pentru a folosi oua crude in crema si mult prea cald pentru a sta langa aragaz si a fierbe crema de galbenusuri pe baie de aburi. Asa ca am renuntat pur si simplu la oua si din comoditate, pentru ca desertul astfel preparat nu mi-a luat mai mult de 20 minute.
Ingrediente:
-250 g piscoturi
-250 g mascarpone
-250 ml frisca lichida
-5 linguri zahar pudra
-200 ml cafea espresso
-esenta de rom
-cacao pentru pudrat
Modul de preparare este unul extrem de simplu si oricine poate face rapid acasa un tiramisu foarte bun. Crema mascarpone se bate cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu frisca batuta.
Cafeaua se amesteca cu esenta de rom si daca vreti puteti adauga si zahar. Eu n-am pus pentru ca oricum si crema si piscoturile sunt suficient de dulci.
Piscoturile se trec prin cafea apoi se aseaza intr-o tava. peste stratul de piscoturi insiropate se pune jumatate din crema cu mascarpone, apoi un al doilea strat de piscoturi insiropate si din nou crema cu mascarpone. Se pudreaza cu cacao si se pune in frigider minim 2 ore. Cam asta e tot.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.