Ingrediente:
-3 oua
-13 linguri zahar
-13 linguri ulei
-13 linguri lapte
18 linguri faina
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
Umplutura:
-1 kg visine
-5-6 linguri zahar
-2 linguri amidon
-esenta de migdale
-esenta de migdale
Mai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Visinele se spala, se scot samburii, se pun intr-ooala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic amestecandu-se in continuu pana cand se leaga ca o budinca si in final se adauga un strop de esenta de migdale.
Intr-un bol de bat ouale impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se
adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o
compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Jumatate din compozitie se
toarna intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace 10-12 minute,
dupa care
se scoate din cuptor si se pun visinele, apoi se toarna restul de compozitie
pentru blat.
Se mai pune prajitura in cuptor pentru 35-40 minute, dupa care se scoate, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza. Eu n-am asteptat sa se raceasca de tot pentru ca erau pofticiosi prin zona, dar sfatul meu este sa lasati prajitura sa se raceasca bine, eventual sa o puneti in frigider pentru ca se va putea taia mult mai frumos si va arata mai bine decat prajitura mea.
Si adica ce este in neregula cu prajitura ta? Mie imi place cum arata in sectiune ♥ Sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergere