Daca tot e sezonul fructelor mele preferate, atunci profitam de ele la maxim. :) Si ce merge cel mai bine pe caldura asta decat un cheesecake fara coacere, care se face rapid si mai e si foarte bun. Nu arata perfect, avand in vedere ca l-am facut in reprize, intre hranit/spalat/schimbat bebelusa deci nu pot decat sa ma declar multumita de ce a iesit. Oricum gustul e mult mai bun decat aspectul.
Capsunile se curata si se amesteca cu zaharul. Se pune vasul pe aragaz, la foc mic pana se topeste zaharul. Cu un blender vertical se mixeaza capsunile pana rezulta un sos mai gros. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel obtinut se toarna peste crema si se pune tava in frigider pentru inca 2 ore, dupa care cu ajutorul unui cutit desprindem usor marginea si scoatem inelul detasabil.
Crusta:
-300 g biscuiti populari
-3 linguri zahar pudra
-150 g unt topit
-1 lingurita esenta de migdale
Biscuitii
se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra,
esenta de migdale si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune
compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri. Pe margine se aseaza jumatati de capsuni.
Se pune tava in frigider pana cand se prepara umplutura.
Crema:
-600 g branza cremoasa de vaci Pilos
-200 g smantana grasa (Sanlacta am folosit eu)
-400 ml frisca lichida (Meggle)
-90 g ciocolata alba(Milka)
-180 g zahar pudra (sau dupa gust)
-2 plic gelatina
-50 ml apa rece
Gelatina
se hidrateaza in apa rece. Intr-un vas pe baie de
aburi se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca.
Branza se amesteca cu smantana si zaharul pudra si se mixeaza pana
rezulta o crema fina. Peste crema de branza se adauga 300 ml frisca
batuta si se amesteca bine. Cand ciocolata alba s-a topit si compozitia e
calduta, se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva
gelatina, apoi se toarna peste crema de branza si frisca. Se amesteca
repede astfel incat gelatina sa nu se intareasca si se toarna toata
umplutura peste blatul de biscuiti.Se pune in frigider 2 ore, dupa care se toarna deasupra jeleul de capsuni.
Jeleu de capsuni:
-350 g capsuni
-3-4 linguri zahar
-1 plic gelatina hidratata in putina apa.
Capsunile se curata si se amesteca cu zaharul. Se pune vasul pe aragaz, la foc mic pana se topeste zaharul. Cu un blender vertical se mixeaza capsunile pana rezulta un sos mai gros. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel obtinut se toarna peste crema si se pune tava in frigider pentru inca 2 ore, dupa care cu ajutorul unui cutit desprindem usor marginea si scoatem inelul detasabil.
Delicioasa! Bravo mamica eroina! :-*
RăspundețiȘtergereBelissima e deliciosa :-)
RăspundețiȘtergereMeravigliosa..
RăspundețiȘtergereUn fettina a me!!
Buona serata