duminică, 27 aprilie 2014

Coronita impletita cu ciocolata



Mereu am spus ca nu ne plac foarte tare cozonacii, insa se pare ca suntem pe cale sa ne schimbam preferintele. :) Cozonacul acesta pufos, aromat, delicios, practic s-a topit , a disparut ca prin farmec. :) 

Pentru aluat:
-450 g faina 000
-1 plic drojdie uscata
-1 praf de sare
-100 g zahar
-2 galbenusuri de ou + 1 ou intreg
-50 g unt moale
-3 linguri ulei
-150 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
Pentru crema de ciocolata:
-50 g unt moale
-4 linguri zahar pudra
-2-3  linguri cacao
-esenta derom
-2 albusuri
-3-4 linguri amidon alimentar
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora. Intre timp preparam crema. Amestecam untul moale cu zaharul pudra ,cacao, esenta de rom. Adaugam cele doua albusuri nebatute si amidonul. Amestecam bine pana rezulta o crema ptrivita, nu foarte moale, sa nu curga. Aluatul il impartim in trei parti egale si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.  Ungem cu crema de ciocolata, (pe una dintre foi am presarat si nuca macinata) rulam si impletim  rulourile formate. Coronita astfel formata o asezam intr-o tava de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina.Ungem coronita cu galbenus, presaram zahar deasupra si lasam la dospit inca minim 30 minute, dupa care coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute . E foarte pufos, delicios, aromat.







7 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.