marți, 4 februarie 2014

Chec cu lamaie - Dukan


Deserturile Dukan nu sunt nici pe departe la fel de bune ca si deserturile normale, facute cu faina, zahar, unt, frisca, etc. Dar cel putin acestea nu numai ca nu ingrasa dar ajuta in cura de slabire si potolesc pofta de dulce. Si daca veti gusta din acest chec pufos si aromat, cu greu va veti da seama ca e facut cu tarate si nu cu faina si ca e un chec dietetic. Trebuie sa va mai spun ca niciodata nu mi-au placut checurile, mi s-au parut mereu seci, fade, fara pic de farmec. Dar de data asta mi s-a parut ca inlocuieste cu suces un desert mai pretentios. :)

Ingrediente:

-3 oua
-1,5 capacel indulcitor
-1 cutie iaurt activia 0.1%
-1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
-4 linguri tarate de ovaz macinate fin
-esenta de lamaie
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita praf de copt

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga esenta si coaja de lamaie. Se toarna compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. El va creste frumos, apoi se mai lasa putin. E aromat, pufos, cred ca se si vede in poze. Merge de minune langa cafeaua de dimineata. Aceasta reteta se poate transforma cu usurinta in cupcakes. Cu siguranta vor fi foarte bune si la fel de pufoase, daca le vom coace in formele de briose si le vom orna cu o crema obtinuta din budinca de lamaie sau din branza degresata, amestecata cu indulcitor, putin iaurt , aroma de lamaie si cu gelatina .
Din aceeasi compozitie (fara arome si daca inlocuim praful de budinca cu amidon simplu, obtinem o paine Dukan pufoasa si delicioasa). Stati pe aproape, mai urmeaza si alte retete Dukan.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.