Ei bine, da, eu azi am descoperit leurda. :D Pana azi n-am vazut si nici vorba sa fi mancat vreodata leurda. Insa avand in vedere provocarea "Dulce Romanie", lansata de Adina Magda - Cat's kitchen si anume faptul de a gati cu leurda, am zis hai sa vedem ce iese. Si pentru ca am vazut la Amalia o reteta de paste cu leurda, mi-a fost la indemana sa incerc aceasta reteta. Insa am folosit paste de orz integral (o greseala) care nu mi-au placut deloc, drept pentru care am reusit sa mananc mai putin de jumatate de portie. Leurda cruda nu mi-a lasat o impresie foarte placuta, e usor iute si are un puternic miros de usturoi. Insa maine am in plan o tarta si cred ca va fi o alegere mai buna decat cea de azi.
Pentru o portie avem nevoie de:
-15 fire de leurda
-120 g paste
-cascaval ras
-ulei de masline
-sare
Leurda se spala, se pune in blender impreuna cu sare si ulei de masline si se face o pasta, care se amesteca cu cascaval ras si se pune peste pastele fierte in apa cu sare.
Ohhh , ce ma bucur ca ai gasit leurda si ca ai incercat-o !! Cruda o poti folosi in cantitate mai mica ca sa nu-i simti asa tare gustul , insa daca vei incerca s-o folosesti intr-o tarta poate iti va fi mai tare pe plac !! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc ptr reteta !!
Si eu ma bucur ca am putut raspunde provocarii.
RăspundețiȘtergereServus Cristina, felicitari pentru reteta! :)
RăspundețiȘtergereDe unde ai cumparat pastele de orz?
De la bioplant, insa sunt oribile la gust. Nu mai cumpar niciodata.
RăspundețiȘtergere