Aceasta e prima mea incercare (nu foarte reusita) de a face un tort spirala.
Pentru blat avem nevoie de:
-5 oua
-8 linguri zahar
-2 linguri ulei
-2 linguri apa rece
-8 linguri faina
-1 praf de copt
-2 linguri cacao
Pentru crema:
-400 ml frisca
-450 g iaurt
(am pregatit 4 cutii de iaurt adica 600 g, dar Alex a mancat unul si am ramas cu 3)
-3 linguri zahar pudra
-300 g visine congelate, scurse de zeama
-2 plicuri gelatina am pus eu dar cred ca si unul era suficient
Gelatina se pune in putina apa sa se inmoaie. Dupa 10-15 minute se pune intr-un vas, pe baie de aburi sa se dizolve. Cand s-a dizolvat, se adauga iaurturile si se amesteca. Pare destul de lichid iaurtul insa se intareste rapid. Se adauga peste iaurt si frisca batuta.
Asa arata crema
In zeama de la visine se adauga 2 linguri zahar si se insiropeaza blatul. Blatul se taie in 3 fasii, care se taie la randul lor in doua. (aici am gresit eu ca am insiropat mai intai tot blatul si apoi am incercat sa-l tai ceea ce l-a facut sfaramicios)
Se ung fasiile cu crema si se pun peste crema visine din loc in loc, apasand putin cu mana sa se lipeasca visinele.
Intr-o cratita punem folie alimentara si incepem sa construim tortul.
Se continua procedeul pana la epuizarea cremei si a blatului. Tortul se pune in frigider 2 ore dupa care se rastoarna pe un platou, se orneaza cu frisca si deasupra se pun visine
Deasupra am mai presarat niste perlute.
Si sectiunile
eu personal cred ca ti-a isit fain tortul.si daca la gust a fost bun atunci a fost un tort perfect.pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah. La gust e foarte bun insa aspectul cam lasa de dorit.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine tortul tau!!!
RăspundețiȘtergereArata f bine si cu siguranta este si f bun; sunt mai greu de asamblat spiralele, dar arata minunat.
RăspundețiȘtergereMerci Bianca.
RăspundețiȘtergereMerci Ellis. Intr-adevar e mai greu cu asamblarea tortului dar rezultatul e unul delicios.
arata demential tortul tau,blogul de asemenea.e prima data cand vin pe la tine si daca imi permiti nu va fi ultima:)felicitari pt toate bunataturile pe care le faci:)o primavara frumoasa iti doresc
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru vizita si pentru comentariu. Esti oricand binevenita.
RăspundețiȘtergerefoarte cremoasa, pufoasa, fructoasa si deliciossss de buna, as manca pana m-as satura :D
RăspundețiȘtergere