In ultima perioada am postat numai dulciuri, asa ca azi vin cu o rulada din carne tocata, umpluta cu oua si invelita in bacon. Avantajul e ca daca o consumati calda, alaturi de o garnitura, poate reprezenta un fel principal.
Dar, servita rece, aceasta rulada simpla si delicioasa, poate reprezenta si o alternativa sanatoasa la mezelurile din comert. Daca nu vreti, nu puneti oua fierte, puteti sa o lasati simpla, sau puteti adauga cubulete de cascaval. Feliile de bacon cu care am invelit rulada, ii dau o savoare aparte, dar la fel, daca nu va place baconul, puteti renunta la el. Dar sa trecem la reteta.
Ingrediente:
-1 kg pulpa de porc tocata
-2 felii de paine inmuiate in lapte, apoi stoarse bine
-1 legatura ceapa verde
-4 catei de usturoi
-2 oua
-sare
-piper
-boia de ardei
+
-5 oua fierte tari
-100 g felii subtiri de bacon (Lidl)
Carnea tocata se amesteca cu ceapa verde taiata marunt, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in prealabil in lapte, apoi stoarsa, ouale crude si condimentele. Se obtine un amestec obisnuit pentru chiftelute. Jumatate din amestecul de carne tocata se intinde pe folie alimentara, se pun cele 5 oua fierte, peste oua se pune restul de carne si cu ajutorul foliei se da forma de rulada. Se pune apoi rulada intr-o tava pe hartie de copt si se acopera cu feliile de bacon. (O solutie mai simpla este sa coaceti rulada de carne tocata intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.)
Se coace in cuptorul preincalzit aproximativ o ora. Se serveste calda, alaturi de un piure de cartofi, mazare scazuta, un sote de legume, etc, sau rece, se feliaza mai subtire si inlocuieste cu mare succes mezelurile dintr-un sandvis.
+
-5 oua fierte tari
-100 g felii subtiri de bacon (Lidl)
Carnea tocata se amesteca cu ceapa verde taiata marunt, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in prealabil in lapte, apoi stoarsa, ouale crude si condimentele. Se obtine un amestec obisnuit pentru chiftelute. Jumatate din amestecul de carne tocata se intinde pe folie alimentara, se pun cele 5 oua fierte, peste oua se pune restul de carne si cu ajutorul foliei se da forma de rulada. Se pune apoi rulada intr-o tava pe hartie de copt si se acopera cu feliile de bacon. (O solutie mai simpla este sa coaceti rulada de carne tocata intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.)
Se coace in cuptorul preincalzit aproximativ o ora. Se serveste calda, alaturi de un piure de cartofi, mazare scazuta, un sote de legume, etc, sau rece, se feliaza mai subtire si inlocuieste cu mare succes mezelurile dintr-un sandvis.
Arata foarte bine.Cred ca o sa incerc si eu reteta, saptamana urmatoare.
RăspundețiȘtergere