marți, 18 noiembrie 2014

Cozonac floare cu rahat



-500 g faina
-100 g zahar
-1 ou + 2 galbenusuri
-200 ml lapte
-100 g unt topit
-2 linguri ulei
-1 plic drojdie uscata
-coaja rasa de la o lamaie
-300 g rahat asortat

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora.
Dupa o ora aluatul se intinde, se pune rahatul taiat cubulete si se ruleaza. Ruloul obtinut se taie in felii cam de 2 cm grosime si se aseaza intr-o tava de tort detasabila sub forma de floare. Se lasa inca o jumatate de ora la dospit, dupa care se unge cu galbenus de ou, se presara o lingura de zahar si se pune la copt in cuptorul preincalzit aproximativ 45-50 minute. Daca tinde sa se bronzeze prea tare la suprafata insa in interior nu pare copt suficient, se poate acoperi cu hartie de copt si lasa inca 10 minute in cuptor. E foarte moale si pufos, se taie mult mai frumos a doua zi (daca mai ramane).







Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.