vineri, 26 iulie 2013

Salata de cartofi noi



O reteta ideala daca va plac salatele cu maioneza. Fiind foarte cald, nu e indicat sa se pregateasca o cantitate mare, decat atat cat se mananca la o cina. Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii iulie "Dulce Romanie", gazduita de Ana, Blog cu legume .

Ingrediente:

-1 kg cartofi noi
-2 cepe
-1 lingurita rasa zahar
-1 lingura otet
-2 linguri apa
-sare, piper

Pentru maioneza:
-1 galbenus de ou
-1 lingurita mustar
-100 ml ulei
-200 ml smantana

Cartofii se fierb in apa cu sare,apoi se lasa sa se raceasca. Trebuie pusi in frigider pentru a nu se sfarama . Se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se taie solzisori. Otetul se amesteca cu zaharul si apa apoi se toarna peste cartofi. Se adauga sare si piper dupa gust.
Din galbenus,mustar si ulei se face o maioneza care se amesteca cu smantana. Eu folosesc intotdeauna smantana de Monor mai ales la maioneze. (De obicei ma fixez pe anumite produse si daca imi plac, nu sunt tentata sa incerc altceva.)
 Se toarna maioneza peste cartofi si se amesteca. Se lasa in frigider minim o jumatate de ora dupa care se serveste.
Enjoy!



2 comentarii:

  1. Buna/Salut , numele meu este Bogdan , un mic blogger si observ ca ai un blog superb , as dori daca vrei sa imi dai un like la acesta pagina de facebook : www.facebook.com/descoperatravel .
    As dori daca se poate sa facem schimb de linkuri/bannerre asa ne promovam reciproc si astfel site-urile noastre vor evolua cat mai sus.Nu avem nimic de pierdut , nu sunt un escroc sa iti cer bani , etc.
    Adresa blogului meu : www.descopera-travel.blogspot.ro . ( page rank 3 , blogul contine de toate )
    Astept un raspuns pe site-ul meu intr-un comentariu la o postare sau pe bogdan_burca@yahoo.com
    Like te rog la pagina .
    Multumesc !!!
    Te-am adugat in lista mea de bloguri

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm...de cand nu am mai mancat salata de cartofi!!! Te astept si eu cu drag la provocarea lunii august cu o reteta de vara, de vacanta ;)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.